BARNEVELD - Joost van Boven droeg onlangs na zes jaar de voorzittershamer van ondernemersvereniging De Briellaerd over aan Piet van de Beek. Wie is de nieuwe
voorzitter eigenlijk en wat doet hij in het dagelijks leven?


Een lekker plakje vleeswaren op brood? Grote kans dat jouw serranoham of chorizo al een tussenstop in Barneveld heeft gemaakt. Op bedrijventerrein De Briellaerd, om precies te zijn bij First Selection. Eigenaar van het in 2003 opgerichte bedrijf is Piet van de Beek. Barnevelder met slagersroots, die de overstap maakte naar import van exclusieve vleeswaren en delicatessen. First Selection voorziet grote Nederlandse supermarkten en horecaondernemers van exclusieve vleeswaren en delicatessen uit Spanje, Italië en België. Het Barneveldse bedrijf vormt de schakel tussen fabriek en retailer.

Van de Beek maakt voor zijn opdrachtgevers een preselectie bij beurzen en fabrieken, regelt de productie en zorgt dat de vleeswaren in de juiste samenstelling, afmetingen en verpakkingen terechtkomen bij de klant. In zijn bedrijf is hij directeur, transporteur en magazijnmedewerker inéén. Het ene moment onderhandelt hij in pak met inkopers voor grote Nederlandse supermarktketens, het volgende moment staat hij in de koelcel tussen de voorraden of bezorgt hij zelf een bestelling vleeswaren. Die koelcel staat trouwens sinds 2014 op De Briellaerd-Noord. Daarvoor was First Selection gevestigd aan een pand op de Anthonie Fokkerstraat. En daarmee lijkt Piet van de Beek niet alleen verknocht aan vleeswaren, maar stiekem ook een beetje aan De Briellaerd.

Naast Piet van de Beek is ook Onneke Boter van M-Visio toegetreden tot het bestuur van ondernemersvereniging De Briellaerd. Zij heeft de vacante plek van Ron van Bruggen (Villa Varia) ingevuld.

www.debriellaerd.com