BARNEVELD – Voorthuizenaar Henk Morren heeft eind november zijn rol als bestuursvoorzitter van Schuiteman Accountants & Adviseurs overgedragen aaan Jorrit Koops. Dat gebeurde tijdens een avond voor relaties in de Midden Nederland Hallen.

Morren is sinds 1980 verbonden aan het accountantskantoor. Volgens zijn cv op de website van Schuiteman, reed hij in dat jaar tegen een paal die eigendom was van de Hervormde Kerk in Voorthuizen, waar wijlen oprichter Hein Schuiteman destijds president kerkvoogd was. Hein rekende de schade af met Henk en vroeg hem aan boord, waarna Morren in de decennia die volgden uitgroeide tot boegbeeld en pater familias van Schuiteman.

De Voorthuizenaar was en is voor veel regionale ondernemers een sparringspartner. Ook zat hij bij tal van overnames aan de onderhandelingstafel. Morren blijft als adviseur verbonden aan Schuiteman. Met Jorrit Koops had Schuiteman intern al een opvolger klaarstaan. Koops werkte bij Arthur Andersen (Londen), EY en Deloitte voordat hij in 2010 aan de slag ging bij Schuiteman. Sinds 2014 is hij partner van het accountantskantoor, dat vestigingen heeft in Barneveld, Voorthuizen, Ede-Veenendaal, Huizen en Harderwijk. Hij geldt als één van de strategen van Schuiteman en is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van innovatieve diensten en technologie.