BARNEVELD - Elektrische voertuigen naar een hoger plan tillen. Vanuit de kantoorruimtes van Barneveld Tomorrow werkt Voorthuizenaar Rens de Roon met Smesh Works! aan het efficiënter maken van elektrische aandrijflijnen.

Het klinkt als de toekomst voor het elektrische rijden: meer kilometers op een accu en een groter snelheidsbereik. Maar de techniek bestaat al. “Met Smesh ontwikkelen en verkopen we versnellingsbakken voor elektrische voertuigen”, vertelt Voorthuizenaar Rens de Roon. “We richten ons daarbij voor nu op leveranciers van de automotive branche, maar in feite kan deze techniek gebruikt worden voor elke elektromotor. Van fiets tot vrachtwagen.”

Coaching en advies
SmeshGear is een geesteskind van uitvinder en werktuigbouwkundige Leon Lauwers. De Roon bleef na een studieproject 'plakken' en is inmiddels verantwoordelijk voor de commerciële tak van het bedrijf. Na een periode van ondernemen vanuit huis kreeg hij een werkplek op kantoor bij Barneveld Tomorrow. “Op zoek naar uitbreiding van ons netwerk en mogelijke personeelsuitbreiding van onze startup kwam ik uit bij Barneveld Tomorrow, die me deze plek aanboden. Al snel bleek dat ze me niet alleen konden helpen met connecties, zo brachten ze me in contact met stagiair werktuigbouwkunde Joost Voskuilen, maar ook met coaching en advies. Bij Barneveld Tomorrow zit een schat aan ervaring op het gebied van ondernemen, die je als jonge startende ondernemer kunt aanboren. Ik loop regelmatig even binnen bij het operationeel team om een situatie voor te leggen: hoe zouden jullie dit aanpakken? Dat gaat heel makkelijk, want sinds 2020 heb ik een werkplek bij hen op kantoor in het hart van Barneveld. Een fijne uitvalsbasis voor ons bedrijf. En op mijn beurt kan ik andere startups weer ondersteunen met mijn inmiddels opgedane kennis en ervaring.”

 www.barneveldtomorrow.nl