Vanuit de OVK is er meestal goed nieuws te melden, maar deze keer mag ik het wel heel mooi nieuws noemen. Kootwijkerbroek heeft namelijk weer een mooie stap vooruit gezet als het gaat om de ontwikkeling van nieuw bedrijventerrein.

De wens voor uitbreiding van Puurveen is er al veel langer. Maar de molens draaien niet altijd zo snel als je zou willen. Nu zit er toch flink schot in. Buro SRO heeft namelijk in samenwerking met grondeigenaar Gert van den Bosch een mooi plan uitgewerkt voor ‘Bedrijventerrein Branderwal’.

Het plan zit nog in de conceptfase, dus er kan nog van alles veranderen, maar vooralsnog zijn er langs de Wesselseweg zo’n 20 kavels ingetekend waar Kootwijkerbroekse ondernemers met (uitbreidings-)plannen terecht zouden kunnen. Daarnaast is er in het plan een bedrijfsverzamelgebouw geprojecteerd waarin voor nog eens tien kleinere bedrijven ruimte kan worden gemaakt.

Zoals bekend deed Arcadis al eerder onderzoek naar de behoefte van meer bedrijventerrein in Kootwijkerbroek en die behoefte is klip en klaar. Veel bedrijven zitten in de groei en kunnen op de locatie waar ze gevestigd zijn niet verder. Daarnaast zijn er nieuwe bedrijven die een plek zoeken.

Het is natuurlijk nog niet zover, maar dat het plan er nu ligt, is heel belangrijk. Als ondernemersvereniging zijn we uiteraard in een vroeg stadium betrokken en zullen we er ook alles aan doen om dit passend te maken. Wat vooral een punt van aandacht is, is dat er voldoende parkeerruimte wordt gerealiseerd, zodat parkeren geen overlast wordt. Daarnaast zien we graag dat het een mooi groen bedrijventerrein wordt dat past in ons mooie landschap. Het is goed om te zien dat in de eerste tekeningen die nu op tafel liggen, met die wens nadrukkelijk rekening is gehouden. Ik kijk er naar uit dat dit plan ontwikkeld wordt waardoor onze bloeiende lokale economie weer een mooie nieuwe impuls zal krijgen.

Namens het bestuur van de OVK wens ik onze leden en andere Kootwijkerbroekers een mooi voorjaar toe en ik zie u natuurlijk graag op de Open Bedrijvendag op 22 juni. Een dag om Kootwijkerbroeks ondernemerschap te vieren!

Henk van Ee, voorzitter OVK

www.ovkwb.nl