De ‘wintersportpiek’ is inmiddels achter de rug. In de wintermaanden van dit jaar werden duizenden skiliefhebbers door de chauffeurs van Van Kooten Reizen veilig en comfortabel vervoerd richting wintersportgebieden door heel Europa. Met het voorjaar voor de boeg maakt het team van Van Kooten Reizen zich alweer op voor de volgende drukke periode.

Oplettende reizigers die de afgelopen weken met Van Kooten richting Sauerland, de Alpen of de Dolomieten reisden, kunnen het niet over het hoofd hebben gezien: het koninklijke wapen siert de zijkanten en achterzijde van de touringcarbussen van Van Kooten. Maar ook boven de ingang van het gelijknamige autobedrijf aan de Veluweweg is de Nederlandse leeuw met het koninklijke predicaat Hofleverancier voor elke bezoeker zichtbaar. Vier jaar geleden ontvingen ze deze. Een mooie opsteker in coronatijd voor het honderdjarige familiebedrijf, dat onder leiding van de vierde generatie, de broers Simon en Evan van Kooten, een gezonde groei doormaakt.

Twee takken
De vooruitstrevende onderneming bestaat uit twee takken: een autobedrijf en een touringcarbedrijf. Al honderd jaar zijn deze twee bedrijven nauw met elkaar verbonden, vertelt Simon van Kooten. Want het materieel dat gebruikt wordt voor het vervoer van klanten, moet nou eenmaal onderhouden en gerepareerd worden.Anno 2024 bestaat het team van Van Kooten Reizen en Van Kooten Auto's uit zestig mensen. Vanuit de kantoorruimte naast de entree van het autobedrijf regelt het team van Van Kooten voor haar klanten niet alleen groepsvervoer, maar desgewenst ook passende accommodatie, smakelijke diners, interessante stedentrips en allerlei andere activiteiten tijdens de reis. “Denk bijvoorbeeld aan een personeelstrip richting een skigebied in Oostenrijk. We kunnen in overleg alles regelen voor de invulling van zo’n vakantie. We boeken het hotel, verzorgen een lunch onderweg, regelen dat de bagage op de juiste plek wordt afgeleverd, zorgen dat de skipassen en materialen klaarliggen en eventueel skilessen verzorgd worden, en maken bijvoorbeeld een alternatief programma voor mensen die liever gaan wandelen of een stad bezoeken.”

Logistieke uitdaging
Als touroperator vervoert Van Kooten kleine groepen van pakweg tien man tot gezelschappen van honderden personen. Dat is soms een hele logistieke uitdaging inderdaad, lacht Simon, wat niet zelden het uiterste vergt van het organisatievermogen van zijn team. “We beschikken over een team van ervaren reisexperts die bekend zijn met diverse bestemmingen en reisarrange-menten. Vorig jaar bijvoorbeeld hadden we een gezelschap van vierhonderd personen die als bedrijfsuitje enkele dagen naar België reisden. We hebben alles voor hen geregeld. Van strandactiviteiten en teambuilding tot een feestavond en een stadsbezoek. Juist dat tot in detail alles voorbereiden en regelen is leuk én waar ons team goed in is.”

Bedrijfsleven
Van Kooten Reizen kan een breed scala aan bestemmingen aanbieden, variërend van stedentrips en strandvakanties tot avontuurlijke reizen en rondreizen door heel Europa. Hoewel Van Kooten Reizen georganiseerde reizen aanbiedt, kan de Kootwijkerbroekse onderneming ook maatwerk leveren voor reizigers die specifieke wensen hebben. En van dagtochten of meerdaagse reizen naar leuke bestemmingen (inclusief vervoer, wat ook een vliegtuig kan zijn!), wordt door met name het bedrijfsleven graag gebruikgemaakt. “Speciaal voor personeelsverenigingen verzorgen wij bijvoorbeeld complete uitjes gericht op teambuilding of ontspanning. Dat kan volledig verzorgd, maar misschien heb je zelf een programma in gedachten of heb je speciale wensen voor je team: met ons kan je alle kanten op. Een hardloper bijvoorbeeld is een dagtrip naar Disneyland Parijs in één van onze luxe touringcars. Je wordt vroeg opgehaald, even slapen in de bus en vervolgens beleef je met je collega's een geweldige dag!”

www.vankootenreizen.nl