BARNEVELD – Prachtige kastenwanden, robuuste bars en tafels, blinkende receptiebalies... Met ruim 75 jaar ervaring is Van Vliet Interieurmakers een oude rot in het vak. Maar wel een oude rot die zeer bij de tijd is. 

Landelijk én lokaal is Van Vliet een veelgevraagde partij voor de inrichting van (zakelijke) ruimtes. Het portfolio liegt er niet om: Midden Nederland Makelaars, Tandartsartsenpraktijk Vermeulen en Ortho Fleur, de vaste meubels in de nieuwbouw van Bosch Beton en recent de inrichting voor Van Westreenen. Het is maar een kleine greep uit de lokale portefeuille. Eigenaren Evert Kampert en Jan van de Kuilen leiden vanuit hun lichte en gastvrij ogende pand op De Harselaar een enthousiast team van circa twintig professionals die elke dag mooie en gebruiksvriendelijke maatwerkmeubels maken voor hun zakelijke en in toenemende mate particuliere klantenkring. Dat doen ze vaak in samenwerking met architecten, die het team van Van Vliet waarderen om hun praktische mentaliteit en flexibele manier van werken. Ook het meedenken met de klant en/of architect wordt echt gewaardeerd. Het zijn stuk voor stuk opdrachten waar ze met recht trots op kunnen zijn, vertelt Jan van de Kuilen, en die uitblinken in degelijk vakwerk. En dat is precies waarin ze zich in deze markt weten te onderscheiden. “Je kunt twee meubels naast elkaar zetten die er op het oog precies hetzelfde uitzien. Totdat je ze vervolgens dagelijks gaat gebruiken. We doen geen concessies aan basismateriaal en beslag. De meubels die we maken moeten een lange levensduur hebben. We hebben vakmannen in dienst en monteren met eigen mensen.”

Corona heeft voor een lichte verschuiving gezorgd in de portefeuille van Van Vliet Interieurmakers, vertelt Jan. Doordat opdrachten voor grote kantoren, horeca en hotels wat achterwege bleven, kwam er ruimte voor particulieren, en dan met name het echte maatwerk. Kastenwanden, keukens, bijzondere interieuronderdelen. Eigenlijk alles wat niet standaard is,” vat hij het samen. “We hebben inpandig een spuiterij waar alle meubels afgewerkt kunnen worden.”

Al jaren is de productie van kogelwerende balies en puien voor tankstations een specialiteit. Voor tankstations als Texaco en Shell werden een groot aantal balies gemaakt en gemonteerd; echt een specialiteit van mede-eigenaar Evert Kampert. Ook doen ze het onderhoud en worden storingen verholpen. Een andere bijzondere opdracht die er uitspringt? In 2020 reden maar liefst twintig trailers vanuit Barneveld richting Denemarken. Midden in het centrum van Kopenhagen realiseerde het team van Van Vliet in een stadshotel kleine en goed uitgeruste ‘hubs’ met dubbele slaapcabines. “De variatie aan opdrachten maakt het werk dat we doen zo leuk. Het hout komt hier binnen in plaatvorm en verlaat de werkplaats richting klant als maatwerkmeubel in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Dat verveelt nooit en dat maakt het werk voor onze interieurbouwers en monteurs elke dag weer uitdagend en gevarieerd.”           

www.vanvlietinterieurmakers.nl