BARNEVELD – Magazijnstellingen moeten jaarlijks gekeurd worden, wil je als bedrijf aan de Arbowet voldoen. Overbelasting, beschadiging, corrosie of montagefouten kunnen namelijk gevaarlijke situaties veroorzaken. Ondernemer Piet Schreuder keurt magazijnen, adviseert over aanpassingen en levert beschermingsmiddelen die problemen helpen voorkomen.

Dat een auto regelmatig gekeurd moet worden, weet iedereen. Maar dat ook een magazijn jaarlijks door een specialist gekeurd moet worden, is minder bekend. Toch is zo’n keuring van groot belang, vertelt Piet Schreuder. “Wij keuren alle typen stellingen, in overeenstemming met NEN-EN 15635. Bij zo’n periodieke veiligheidskeuring controleer ik de veiligheid van de magazijnstellingen. Staan ze nog stabiel genoeg, zijn ze niet te zwaar belast, is er sprake van metaalmoeheid of zijn er schades opgetreden. Bijvoorbeeld doordat iemand met de heftruck ertegenaan gezeten heeft. Tijdens de keuring komen deze problemen tijdig aan het licht. Voordat ze voor vervelende verrassingen kunnen zorgen.”

Naast keuringen verzorgt Schreuder ook magazijnadvies. “Ik ondersteun bij de keuze, planning en uitvoering van wijzigingen aan stellingwerk. Een slim ingericht magazijn zorgt dat je veel efficiënter kunt werken. Maar ik verzorg ook reparaties of herstelwerkzaamheden aan stellingen en help deze voorkomen.” Schreuder Aanrijdbeschermingen levert namelijk een combinatie van staanderbescherming, schokabsorptie én inrijdbegeleiding. Hiermee kan schade aan stellingen, pallets en goederen worden verminderd. “Daarnaast kunnen de heftrucks sneller in- en uitrijden. Met onze aanrijdbeschermingen creëren bedrijven een veilige en aantrekkelijke werkomgeving.”

www.aanrijdbeschermingen.nl