VOORTHUIZEN - Voorthuizen is klaar voor de start van het toeristisch seizoen. Op 24 maart ging de website VisitVoorthuizen.nl online. Een lokaal platform dat van Voorthuizen een sterke naam moet maken. 

Van tips voor leuke dagjes uit en routes door de omgeving tot praktische informatie over Voorthuizen zelf. Het platform VisitVoorthuizen bundelt alle relevante informatie rond het dorp. Naast een uitgebreide evenementenagenda bevat de site ook informatie over toeristische en culturele attracties, de bereikbaarheid van het dorp en zelfs gegevens van de huisartsen en lokale kerken.

De onlangs gelanceerde website werkt nauw samen met de Voorthuizen-app en is een samenwerking van Ondernemersvereniging Voorthuizen (OVV), VVV Voorthuizen, True Communications en de gemeente Barneveld. Het moet ook de merknaam worden waaronder bekende terugkerende evenementen moeten gaan plaatsvinden, die nu nog onder de noemer van bijvoorbeeld OVV of Plaatselijk Belang worden georganiseerd. Op deze manier bundelen lokale organisaties en winkeliers de krachten om Voorthuizen nog sterker op de kaart te zetten bij toeristen, dagjesmensen en inwoners van omliggende gemeenten.