Het Voorzieningenfonds Barneveld e.o. zit bijna op het maximum aantal leden. “Er kunnen er nog precies vijftien bij”, aldus het bestuur van dit snelgroeiende 'broodfonds'.

Hoge kosten AOV
De kosten om een Arbeids Ongeschiktheids Verzekering af te sluiten zijn dusdanig hoog dat steeds meer ondernemers kiezen voor een voorzieningenfonds. “De ondernemer die zich aanlsuit is vele malen voordeliger uit en heeft er bovendien een mooi netwerk bij”, vertelt fondsvoorzitter en ondernemer Raymond Tukker (LedsGoEco). Samen met Martina Stronkhorst (Mareba) en Steven Pluimers (Pluimvers en Verhoeks) vormen ze het bestuur van deze snelgroeiende club.

Hoe werkt het voorzieningenfonds
Het voorzieningenfonds heeft op dit moment 35 leden die elke maand een bedrag inleggen. Leden kunnen kiezen uit een inlegbedrag dat varieert van 33 tot 112 euro. Hoe hoger de inleg hoe hoger de maandelijkse uitkering (maximaal 2500 euro) die je uit het fonds ontvangt op het moment dat je arbeidsongeschikt raakt. Martina: “Het is een club ondernemers die elkaar kent en vertrouwt, dus het heeft naast het kostenvoordeel meer voordelen. We komen twee keer per jaar bij elkaar voor overleg, maar soms ook voor een gezellige barbecue. Dat zijn activiteiten waardoor het onderling vertrouwen wordt vergroot.”

Inleg terug
Het voorzieningenfonds bouwt door de jaren heen vermogen op. Op het moment dat dit vermogen boven een bepaald bedrag komt, krijgen de leden van het fonds hun geld weer teruggestort. “In feite is het dus ook een soort spaarfonds”, licht Tukker toe. “Het leuke is dat we op dit moment weer circa vijftien plekken beschikbaar hebben voor ondernemers die zich willen aansluiten. Een voorzieningenfonds mag maximaal 50 leden hebben. Het is belangrijk dat nieuwe leden lokaal opereren als ondernemer. Doordat we elkaar kennen en van elkaar weten waar we mee bezig zijn is er onderling ook het vertrouwen dat niemand misbruik zou maken van het fonds.”

Landelijk netwerk
Het voorzieningenfonds Barneveld is aangesloten bij een landelijk netwerk met een landelijk opererend administratiekantoor. Ondernemers uit de gemeente Barneveld die belangstelling hebben om zich aan te sluiten, kunnen zich melden door een mail te sturen naar vfv8038@voorzieningenfonds.nl of door contact op te nemen met één van de bestuursleden.