BARNEVELD – Wijnwinkel Barneveld is klaar voor de decemberdrukte. Klanten kunnen terecht aan de Tulpenstraat, waar na de brand in de winkel in de Amersfoortsestraat de verkoop weer op volle kracht is.

“Het is heel fijn dat we voor de kerstdrukte de winkel weer op orde hebben", vertelt eigenaar Jan van den Brink. “In november zijn ook de eerste kerstrelatiegeschenken afgeleverd en daar zijn we in december nog heel druk mee. Begin 2021 gaan we dan verder plannen maken voor ons pand aan de Amersfoortsestraat.”

De schade is groot door de grote hoeveelheid rook en roet die is vrijgekomen.  “We gaan onderzoeken of het beter is om te renoveren of dat nieuwbouw een beter alternatief is. Dat zal begin 2021 verder duidelijk worden. Zeker is wel dat we teruggaan naar die plek. Maar nu richten we ons eerst op de feestdagen.” Stilgezeten heeft het team van Wijnwinkel Barneveld allerminst. Een dag na de brand gingen de eerste webbestellingen de deur uit en ook de bezorgservice naar bedrijven en verenigingen is niet stil komen te liggen.

Meeleven
Vanuit het Barneveldse bedrijfsleven is er bovendien enorm meegeleefd in de afgelopen maanden, vertelt eigenaar Jan van den Brink. “We kregen ook veel aanbiedingen voor opslag of voor een tijdelijke winkellocatie. Dat heeft ons enorm goed gedaan. Maar uiteindelijk zijn we toch op de voor ons vertrouwde plek aan de Tulpenstraat terechtgekomen. Dit pand is van onszelf en gebruikten we als opslag. Het is mogelijk voor klanten om hier voor de deur te parkeren en de grote vrachtleveringen kunnen hier ook goed plaatsvinden.”

www.wijnwinkelbarneveld.nl