BARNEVELD - Het was al één van de grotere evenementencomplexen in Nederland, met een ambitieuze uitbreiding behoort de Midden Nederland Hallen in Barneveld binnenkort tot een select gezelschap van XXL-locaties.

Onlangs werd het hoogste punt bereikt van een nieuwe theaterhal. Die komt achter het bestaande complex. De nieuwe theaterhal wordt 85 meter lang, 75 meter breed en 21 meter hoog. Bijzonder is dat de hal een volledig vrije overspanning krijgt. Verder komen er in de hal onder meer verrijdbare tribunes en videowalls.

Eén van de vaste gebruikers van de vernieuwde Midden Nederland Hallen wordt Studio100. De Vlaamse entertainmentproducent voert vanaf september 2024 de oorlogsmusical 40-45 op in de theaterhal. De musical vertelt het verhaal van twee broers die na het bombardement van Rotterdam elk een andere kant van de strijd kiezen. Op de plek waar straks musicalsterren schitteren, is het óók mogelijk om zakelijke evenementen te organiseren. “We brengen de nieuwste mogelijkheden uit de theateren musicalwereld naar de evenementenbranche”, zegt Timo Kruft, eigenaar van de Midden Nederland Hallen. “Daarmee spelen we in op de veranderende rol van live events in de marketingstrategie van bedrijven en organisaties. De focus verschuift daarbij van kennisoverdracht naar merk- en communitybuilding, waarbij beleving een cruciale rol speelt.”

Bij de hal komt ook een volledig glazen kas, die onder meer gaat fungeren als foyer en theaterrestaurant. Verder wordt NextQube, de congresruimte in de Midden Nederland Hallen uitgebreid met subruimtes. In totaal komt er 15.000 vierkante meter aan vloeroppervlak bij in de Midden Nederland Hallen. Met een totaal vloeroppervlak van circa 25.000 vierkante meter behoort het complex straks tot de allergrootste evenementenlocaties van Nederland.