Een verhuizing brengt tal van keuzes en veranderingen met zich mee. Dat geldt ook voor het Terschuurse bedrijf Eureco, marktleider in onderzoek van afvalstromen en grondstoffen, dat volgend voorjaar verhuist naar Nijkerk. Directeur Peter van Verseveld vond in Alfa Accountants dé adviserende partner met expertise.

Op de huidige locatie op bedrijventerrein De Tolboom zijn medewerkers geconcentreerd aan het werk. Op de lopende band komt huisvuil voorbij dat zorgvuldig wordt gescheiden en gewogen. Het huisvuil komt onder meer bij één van de vele gemeentes vandaan die Eureco hiervoor opdracht hebben gegeven, vertelt directeur Peter van Verseveld. “We halen bijvoorbeeld ongeveer 1.000 kilogram restafval op uit een bepaalde woonplaats. Dat wordt volledig gesorteerd en geanalyseerd. Dit geeft een gemeente een schat aan informatie over hoe inwoners omgaan met het scheiden van afval.”

Er zijn in Nederland slechts een handvol vergelijkbare bedrijven, waarbinnen Eureco onbetwist marktleider is. Op de huidige locatie in Terschuur knapt de onderneming uit haar jasje. Van Velsen ziet dan ook uit naar de nieuwbouwlocatie op De Flier in Nijkerk, die twee keer zoveel ruimte biedt. Het pand is van alle gemakken voorzien en wordt zo gebouwd dat het energieneutraal is. Kortom, ambitieuze verhuisplannen die gepaard gaan met de nodige financiële keuzes en veranderingen.

Expertise
In de afgelopen jaren, maar zeker ook in deze dynamische periode is het broodnodig om ruggespraak te hebben met een adviseur die verstand van zaken heeft. Het is wat hij zocht én waardeert in zijn relatie met Alfa Accountants, geeft Van Verseveld aan. “Toen wij in 2012 op zoek gingen naar een nieuwe accountant zochten we niet per se een groot kantoor, maar wel een kantoor met een grote expertise in huis.” Evert Sneep is sinds twee jaar zijn vaste contactpersoon en adviseur. “Alfa Accountants heeft ontzettend veel specialistische kennis in huis op alle gebieden. Evert zet dat waar nodig voor ons uit bij zijn collega's en koppelt het weer terug. Dat werkt heel prettig.”

 alfa.nl