BARNEVELD - De gemeente Barneveld steunt het initiatief InnovatieBanen, waarbij werkzoekenden de kans krijgen om zich op innovatieve wijze te presenteren aan het Midden- en Kleinbedrijf (MKB).

Wethouder Gerard van den Hengel: ,,Het project InnovatieBanen biedt werkzoekenden een extra mogelijkheid om zelf een baan te vinden. Het aantonen van iemands meerwaarde voor een bedrijf sluit aan bij de ondernemersgeest in onze gemeente. Ik verwacht dat met dit concept onze lokale werkgevers interessante werknemers in huis kunnen halen en dat we een bijdrage kunnen leveren aan het versterken van het MKB in Barneveld.”

Het project InnovatieBanen biedt alle werkzoekenden in de gemeente Barneveld een kans om zich via een businesscase te presenteren aan het MKB in onze omgeving. De werkzoekende creëert zelf een opstapje naar een reguliere baan. Werkzoekenden uit Barneveld die aan de slag willen in een InnovatieBaan, kunnen zich via de website innovatiebanen.nl aanmelden. Indien het traject bij hen past, gaan zij na een kennismakingsgesprek met een coach aan de slag. Samen komen zij binnen enkele maanden tot een scherp geformuleerd aanbod, wat voorgelegd kan worden aan geselecteerde werkgevers.