BARNEVELD - De twaalf ondernemersverenigingen in de gemeente Barneveld gaan samenwerken. Dat moet zorgen voor meer lobbykracht om gemeenschappelijke belangen van bedrijven te realiseren.

In restaurant Buitenlust in Voorthuizen ondertekenden de voorzitters van de verenigingen eind juni een convenant tot samenwerking. Burgemeester Asje van Dijk ontving het eerste exemplaar van het convenant uit handen van BIK-voorzitter Gijs Eikelenboom (BIK).

De Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gemeente Barneveld (SOGB) vertegenwoordigen ruim 1000 bedrijven. ,,Daarmee heb je direct meer kracht om de gezamenlijk gestelde doelen te bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de A1/A30 problematiek of het verlagen van de regeldruk binnen de gemeente", meldt de BIK op Facebook.

De samenwerking is een intensivering van de bestaande overlegstructuur tussen de ondernemersverenigingen. De voorzitters van de twaalf verschillende ondernemersverenigingen kwamen al op regelmatige basis samen om kennis en informatie uit te wisselen. Nu is daar dus ook gezamenlijke belangenbehartiging aan toegevoegd. 

(Foto: BIK Barneveld)