BARNEVELD – Wim Oosterwijk (SGP) is de wethouder die zich de komende vier jaar bezig houdt met de Barneveldse economie, het lokale bedrijfsleven en toerisme en recreatie.

“Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd in vrachtvervoer en ging regelmatig mee met de vrachtwagen. Tijdens mijn studie vervoerseconomie kreeg ik inzicht in hoe belangrijk de logistiek is voor onze economie en bedrijven. En in mijn latere werk heb ik me bezig gehouden met vestigingsplaatsfactoren. Wat maakt Barneveld nu aantrekkelijk voor bedrijven? Uiteraard gaat het om geografische ligging, arbeidskrachten, faciliteiten vanuit de lokale overheid, maar ook om meer zachte factoren als innovatienetwerken en nabijheid van ondersteunende diensten. En vooral, álle genoemde factoren moeten kloppen; je kan er niet één verwaarlozen.

De afgelopen vier jaar ben ik wethouder in Nijkerk geweest en heb ik ondervonden dat de overheid en het bedrijfsleven verschillende werelden zijn, met verschillende talen en tempo’s van besluitvorming. Ondernemers moeten snel beslissen en het voortbestaan van de onderneming borgen. Binnen de overheid moet een brede afweging worden gemaakt van vele belangen, wat helaas soms langer duurt dan ondernemers wensen en ook wel eens tot verschillen leidt. Mijn ervaring is wel, dat je linksom of rechtsom bijna altijd tot gedeelde belangen en daarmee tot gedeelde besluiten kunt komen.

Mijn ambitie voor de komende jaren als wethouder economische zaken is om de wereld van ondernemers en de wereld van de gemeente nog actiever met elkaar te verbinden en bruggen te slaan zodat we samen de welvaart en het welzijn van de Barneveldse inwoners kunnen borgen. Dat kunnen we het beste doen door ondernemers waar mogelijk te faciliteren in hun ondernemerschap. Daarnaast wil ik flink investeren in het opbouwen van mijn netwerk binnen ondernemend Barneveld. Elkaar kennen is het begin van een goede samenwerking. Tot binnenkort.”