BARNEVELD – De blik vooruit, op een duurzame toekomst. Dat was de insteek van het Duurzaamheidsevent dat de BIK afgelopen 22 september mede-organiseerde. Ruim 150 deelnemers namen deel aan het event, dat verraste met een divers programma.

Hoe kunnen bedrijven duurzamer de coronacrisis uitkomen? En wat betekent de Troonrede voor de lokale bedrijvigheid? Het kwam allemaal voorbij tijdens het Duurzaamheidsevent op 22 september in de Midden Nederland Hallen. Ondernemers werden er bijgepraat door verschillende deskundigen en ondernemers. Zo was er een presentatie van Rabobank Gelderse Vallei over ‘CE in 1 Day’-challenge waarmee de bank groepen ondernemers wil stimuleren om met elkaar nieuwe ideeën en oplossingen bedenken om hun circulaire ambities waar te maken.

Met de naderende deadline van 1 januari 2023, wanneer elk kantoorgebouw minimaal energielabel C moet hebben, stond ook Joost Straat van INNAX op het podium. Deze expert in het verduurzamen van gebouwen, deelde zijn tips en trucs en lanceerde meteen een actie van de BIK: 50 procent korting op een energiecheck van je bedrijfspand.

Schuiteman Accountants en Adviseurs besprak de belangrijkste veranderingen en kansen van de nieuwe plannen en fiscale updates uit de Troonrede. En VNO-NCW Valleiregio deelde hun visie op duurzaamheid. Het event werd succesvol afgesloten met een optreden van illusionist en tv-maker Victor Mids. Hij maakte met zijn illusies duidelijk dat iedereen een duurzame mindset kan krijgen en dus zijn ingesleten gedrag kan veranderen ten goede aan het milieu.

Wilt u uw onderneming ook met korting laten doorlichten om te kijken waar u op kunt besparen? Kijk op onze website voor meer informatie.

www.bikbarneveld.nl/aanmelden-energiescan/