Kennis is macht. Maar bij NeoSEM zeggen we altijd: kennis delen is macht. En dit geldt niet alleen voor ons als online marketingbureau. Bij ieder bedrijf werken medewerkers die allemaal hun eigen expertise en dus waardevolle kennis hebben over een vakgebied. Nu we aan het einde van het jaar zijn beland wil ik mijn kennis delen over hoe wij bij NeoSEM met elkaar kennis delen. Zodat we samen kunnen groeien!

Kennis van binnenuit
Vaak wordt kennis vergaard door het doen van cursussen. Maar je onthoudt informatie veel beter door interactie. Als iemand zijn kennis deelt en leuke onderwerpen toelicht is het niet alleen leerzaam, maar ook leuk. Bij kennissessies worden er vaak externe experts uitgenodigd. Maar wie weet er nou beter hoe jouw bedrijf werkt dan jouw medewerkers? Neem daarom eens polshoogte bij jouw medewerkers of ze waardevolle kennis kunnen delen. Sharing is caring!

Ga er goed voor zitten
Plan eens in de zoveel tijd een kennismeeting in. Probeer de sfeer open en luchtig te houden, dan heeft iedereen er zin in. Zorg ervoor dat je een agenda hebt met heldere onderwerpen, zodat medewerkers zich er van tevoren in kunnen verdiepen. Laat bijvoorbeeld iemand met kennis over IT zijn of haar kennis delen met collega’s. Wellicht kunnen medewerkers in de toekomst taken van elkaar overnemen of aanvullen.

Nieuwe werkwijzen uitproberen
Bij elk bedrijf is het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Dit kan door nieuwe werkwijzen uit te proberen. Het kan voorkomen dat een medewerker hoort dat iets op manier A gedaan wordt, terwijl het bedrijf dit gewoonlijk op manier B doet. Geef de medewerker de ruimte om manier A uit te proberen. Bespreek na een tijdje wat de voor- en nadelen zijn van beide manieren. Zo kun je bepalen welke werkwijze wordt aangehouden.

Innoveer samen het bedrijf
Het blijft niet alleen bij kennis delen over jullie vakgebied. Probeer door kennis te delen ook innovaties teweeg te brengen. Las structureel een innovatiemeeting in. Bespreek hoe jullie bedrijf verbeterd kan worden. Denk hierbij aan een nieuwe inrichting van het kantoor of een daily stand-up waar kort alle topics van de dag worden besproken zodat iedereen op de hoogte is. Het belangrijkste is: wees creatief!

Jason Wu (06 - 17 90 64 08) is online marketing consultant bij NeoSEM. Dagelijks helpt hij ondernemers meer uit hun webshop of website te halen.

www.neosem.nl