BARNEVELD - Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij de aankoop van een woning of bedrijfspand. Logisch dus dat je als makelaar zelf óók stappen zet op dit gebied. Westeneng Makelaardij koos daarom dit voorjaar voor LED-verlichting. Meesters in Led ontzorgde het hele traject.

Het resultaat bevalt uitstekend, vertelt makelaar Martijn Cluistra in zijn werkkamer in het kantoorpand aan de Thorbeckelaan. Boven de grote tafel in de ruimte hangt een sierhanglamp met warme LED-verlichting. De LED-panelen aan het plafond zorgen voor een egaal, helder werklicht. Ook elders in het pand zijn de panelen van 60x60 centimeter geïntegreerd in het plafond. Terwijl de bordjes met te verkopen woningen voortaan verlicht worden door LED-spotjes. 

Minder vaak vervangen
Door de overstap bespaart Westeneng Makelaardij flink op energiekosten. De plafondpanelen zijn bijvoorbeeld tot 60% zuiniger dan de oude tl-bakken. Maar het was niet alleen de besparing die de doorslag gaf in de keuze voor LED, vertelt Cluistra. "Het is mooi meegenomen, maar het gemak van LED woog voor ons veel zwaarder. Met de oude verlichting bleven we vervangen. Er ging elke week wel een lamp kapot. Dat is nu verleden tijd."

Rustiger werklicht
Neem bijvoorbeeld de LED-panelen. Die hebben een brandtijd van zo'n 35.000 tot 50.000 uur. Dat is 3,5 tot 5 keer zo lang als traditionele verlichting. En als bonus dragen ze ook nog eens bij aan een prettiger werkklimaat op het makelaarskantoor. "Zo'n paneel geeft een veel rustiger beeld dan een flikkerende tl-bak. Het werkt heerlijk."

De overgang van traditionele verlichting naar LED-verlichting werd verzorgd door Meesters in Led. Dat gebeurde op een zaterdagmorgen, zodat er geen overlast zou zijn voor medewerkers en klanten. "Op maandag troffen we het kantoor netjes gestofzuigd aan. Ook over de rest van het traject zijn we heel tevreden. Evan van Doornik heeft ons goed geadviseerd over verschillende typen verlichting."

Woningmatch
Voor Westeneng Makelaardij zijn het drukke tijden. De vraag naar woningen is in Barneveld en omstreken nog altijd erg groot. Dat blijkt ook uit het animo voor Woningmatch, dat Westeneng Makelaardij vorig jaar introduceerde. Al ruim 1700 woningzoekenden schreven zich gratis in voor Woningmatch. Zij krijgen per mail exclusief nieuwe te koop staande woningen die passen bij hun woonwensen, nog voordat die woningen op Funda staan.

www.meestersinled.nl