BARNEVELD - De gemeente Barneveld onderzoekt de komende tijd of er behoefte is aan nieuwe bedrijventerreinen. De uitkomsten worden gebruikt voor het opstellen van het Regionaal Programma Bedrijventerreinen, dat op dit moment wordt geactualiseerd.

De gemeente Barneveld vindt het belangrijk – in het bijzonder vanwege de blijvende belangstelling voor bedrijventerreinen in Barneveld – dat de wensen en bestaande initiatieven (Stroe, Voorthuizen en Kootwijkerbroek) worden meegenomen in deze regionale visie. De behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen wordt sinds enkele jaren regionaal afgestemd. Dat gebeurt om te voorkomen dat overal in de regio bedrijventerreinen worden gerealiseerd zonder dat sprake is van voldoende belangstelling. In 2014 werd daarom een aantal initiatieven in de regio ‘on hold’ gezet en vooralsnog niet tot ontwikkeling gebracht.

Belangstelling
Het huidige Regionaal Programma Bedrijventerreinen biedt voor de gemeente Barneveld, afgezien van de ontwikkeling van Harselaar-Zuid (34 hectare uitgeefbare bedrijfsgrond), geen mogelijkheden om nieuwe bedrijventerreinen te ontwikkelen. De gemeente Barneveld ervaart dat veel bedrijven zich in Barneveld willen (her)vestigen. De snelheid waarmee de bedrijventerreinen Puurveen in Kootwijkerbroek en Harselaar-West-West in Barneveld zijn gevuld, zijn daarvan goede voorbeelden. De ervaring van de afgelopen jaren is dat de economische groei van Barneveld zich in positieve zin van andere gemeenten in FoodValley onderscheidt. Dat heeft onder andere te maken met de aard en samenstelling van het Barneveldse bedrijfsleven, terwijl de centrale ligging in Nederland en ten opzichte van belangrijke verkeersaders ook een positieve uitwerking heeft. Met name de sectoren food, agrofood, logistiek en energy maken een sterke groei door. Het college heeft besloten om een kwalitatief behoefteonderzoek uit te voeren en trekt daarvoor € 28.000,- uit en verwacht over twee maanden de resultaten ervan te kunnen presenteren.

Meer informatie: 
140342
www.barneveld.nl