BARNEVELD - Een zakelijke auto moet smoelen, maar vooral ook functioneel zijn. Rob Beemer, algemeen directeur bij Incassonet en voorzitter van de JOS, koos daarom voor een BMW X1. “Het nieuwe model, niet de vorige. Die stond me totaal niet aan. Een 1-serie op hoge poten. Deze gaat qua formaat meer richting de X3.”

BARNEVELD - Een zakelijke auto moet smoelen, maar vooral ook functioneel zijn. Rob Beemer, algemeen directeur bij Incassonet en voorzitter van de JOS, koos daarom voor een BMW X1. “Het nieuwe model, niet de vorige. Die stond me totaal niet aan. Een 1-serie op hoge poten. Deze gaat qua formaat meer richting de X3.”

Tekst: Hiemstra Media?Fotografie: Nicolien van Leeuwen | Fotografie Barneveld

Je rijdt deze wagen nog maar net?
“Ik heb hem nu sinds juni, dus dat is nog redelijk vers. Het is wel wat anders dan wat ik hiervoor reed: een sportieve Audi. Prima auto, maar ik merkte wel dat ik daardoor ook steeds sportiever ging rijden.”

Heb je een pittige rijstijl?
“Ik houd wel van doortrappen ja. Ze zeggen op kantoor wel eens voor de grap: voordat de deur is dichtgevallen is Rob al bij de tweede rotonde. Maar de keuze voor de X1 is vooral ingegeven doordat ik veel op de weg zit, meestal in de spits. Op jaarbasis maak ik behoorlijk wat kilometers, zo'n 50.000, dus ik zocht een meer steady keuze. Functioneel, maar toch nog sportief. Dit is mijn eerste automaat.” Lacht: “Ik ben een beetje op de ouwelullentour gegaan. Maar, het is wel een lekkere automaat die naadloos doorloopt. Daar kun je zelf niet tegenop schakelen.”

Functionaliteit boven uiterlijk dus?
“Nou ja, je zult me niet snel in een familiebus zien rijden natuurlijk. Een auto moet smoelen én functioneel zijn. Omdat ik veel in de auto zit kies ik ook wel voor comfort. Er zit een goede geluidsinstallatie in bijvoorbeeld. Wat ik dan luister? Veel muziek uit de sixties en seventies: Creedence Clearwater Revival, the Eagles. Mijn ouders draaiden altijd hun lp’s en later heb ik die muziek ook veel gespeeld als toetsenist in verschillende lokale bandjes. Helaas heb ik daar tegenwoordig weinig tijd meer voor.”

Hoe belangrijk is een auto in jullie branche?
“Persoonlijk heeft het niet mijn eerste interesse, maar ik weet dat er mensen zijn die er waarde aan hechten. Ons vakgebied (facturatie, debiteurenbeheer en incasso, red.) is in het verleden wel negatief in het nieuws gekomen, mede door deurwaarders die in dikke auto's reden. Deze wereld is gelukkig wel positief veranderd, maar daardoor houd je er wel meer rekening mee. Ik vind het gevaarlijk om met een luxe bak voor te komen rijden.”

Dromen mag altijd: wat zou je dan rijden?
“Als je geld als water hebt kan ik me voorstellen dat je een nieuwe Ferrari zou kiezen, maar ik heb altijd een zwak gehad voor de oudere Porsches. De klassieke 911-modellen. Het is niet normaal wat je daar tegenwoordig voor moet neertellen, maar als geld geen issue zou zijn, dan kies ik voor een leuke oldtimer voor in het weekend.”

En wat was je eerste auto ooit?
“Een Golf. Die heb ik na het behalen van mijn rijbewijs een jaar of drie gereden tot ik hem in Garderen helaas tegen een boom heb geparkeerd. Verder ben ik niet zo'n autoverslinder. Ik ben 32 en ik denk dat ik nu aan mijn vierde of vijfde auto zit in. Best netjes.”