BARNEVELD - Sander van Nieuwenhuizen (27) is de nieuwe accountmanager bedrijven van de gemeente Barneveld. Hij volgt Douwe Baars op, die eerder deze maand met pensioen ging.

Een jonge hond dus op het Ondernemersloket. Maar desondanks weet Van Nieuwenhuizen uitstekend de weg binnen het gemeentehuis. In de afgelopen vijf jaar werkte hij als planoloog aan ruimtelijke projecten. ,,Daarin draait alles om organiseren. Je moet verbindingen leggen tussen tal van disciplines om één eindproduct te leveren. Dat heeft veel raakvlakken met mijn nieuwe rol als accountmanager bedrijven, waarin ik fungeer als de brug tussen ondernemers, de gemeente en andere organisaties.”

Is hij niet bang dat ondernemers hem zien als een broekie? ,,Nee”, lacht de Puttenaar, die denkt dat zijn achtergrond als planoloog meerwaarde biedt in de contacten met het bedrijfsleven. Veel vragen van ondernemers gaan namelijk over ruimtelijke ordening. Kan ik nog uitbreiden op mijn locatie, welke functiemogelijkheden zijn er op vrije kavels, hoe zit het met vergunningen en milieuregelgeving? ,,Die kennis heb ik natuurlijk paraat en kan ik inzetten om met ondernemers mee te denken”, aldus Van Nieuwenhuizen.

In de afgelopen maanden liep de nieuwe accountmanager bedrijven al mee met het team van het Ondernemersloket, dat verder bestaat uit Jos Berkvens en Jan Wessels. Hij verdiepte zich onder meer in parkmanagement, de participatiewet en de nieuwe gemeentelijke energievisie. Ook maakte hij kennis met de nodige ondernemers. Wat hem opviel? ,,De passie van ondernemers. Het bruist, ze willen aanpakken, vooruit. Dat geeft mij veel energie.”

Van Nieuwenhuizen wil de komende jaren het Ondernemersloket verder uitbouwen. Hij denkt daarbij onder meer aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het loket door inzet van sociale media. Ook staat het aanhalen van relaties met ondernemers hoog op de agenda. ,,Ik zal zelf bij netwerkbijeenkomsten aanwezig zijn, maar samen met het college gaan we ook een plan maken om regelmatig bedrijven in de gemeente Barneveld te bezoeken of bijeenkomsten voor groepen ondernemers te organiseren. We vinden het belangrijk om te weten hoe het met ze gaat en hoe we ze kunnen ondersteunen en faciliteren. Als het goed gaat met ondernemers, gaat het namelijk goed met Barneveld.”

Het ondernemersloket is het centrale aanspreekpunt voor ondernemers die tegen iets aanlopen of een vraag hebben aan de gemeente. Het loket wijst hen de kortste weg naar de juiste informatie binnen de gemeente. Ondernemers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor informatie over bestemmingsplannen, vergunningen, personeel en investeringen. De adviezen van het Ondernemersloket zijn gratis.

ondernemersloketbarneveld.nl