BARNEVELD - De Teka Groep opent deze maand haar derde industriële evenementenlocatie in Amersfoort. Na de Rijtuigenloods en Het Centraal Ketelhuis is Het Oude Magazijn de nieuwste aanwinst van de Barneveldse specialist in evenementen op exclusieve locaties.

,,We exploiteerden al lange tijd een tiental kastelen en landhuizen zoals Kasteel De Schaffelaar, Kasteel Duurstede en sinds kort ook Stadhuis Gouda. Monumentale industriële panden zijn daar een mooie aanvulling op. De belangstelling voor bijzondere locaties neemt alleen maar toe. Organisatoren zoeken steeds vaker een plek die écht meerwaarde biedt aan een evenement. Het voordeel van industrieel erfgoed is dat het qua stijl en uitstraling goed aansluit bij moderne events”, vertelt ondernemer Timo Kruft. De drie Amersfoortste locaties liggen allemaal op de Wagenwerkplaats, achter station Amersfoort Centraal. Op het terrein vindt van 16 tot en met 21 oktober het grote publieksevenement SpoorParade Amersfoort plaats. Met het evenement wordt de 175-jarige historie van het spoor in Nederland gevierd.

Op het terrein zijn historische en moderne treinen te zien, er worden spoorcolleges gegeven, de toekomst van het spoor kan worden ontdekt en kinderen kunnen hun rangeerdiploma halen of hun eigen treinrails maken. Verder zijn er artiesten, theater, film en er staat een groot reuzenrad met uitzicht over het spoorterrein dat in 1904 werd aangelegd door de Hollandsche IJzeren SpoorwegMaatschappij. De Rijtuigenloods (vip-ontvangst van relaties van SpoorParade-partners als NS en ProRail) en Het Centraal Ketelhuis (lunches en daghoreca) spelen een belangrijke rol in het evenement, dat naar verwachting duizenden bezoekers richting Amersfoort trekt. ,,Een mooie kans om onze bijzondere locaties in de spotlights te zetten”, zegt Kruft. Al is dat eigenlijk nauwelijks meer nodig. Het Centraal Ketelhuis - dat overdag fungeert als lunchcafé - heeft sinds de opening in april dit jaar een sterke positie verworven in de markt van industriële eventlocaties. En ministeries, multinationals en andere grote organisaties en bedrijven weten al jarenlang De Rijtuigenloods te vinden voor congressen, beurzen, seminars, bedrijfsfeesten en evenementen voor 250 tot 2000 bezoekers.