GARDEREN - Bouwbedrijf van de Kolk heeft een team wielrenners gesponsord dat de Alpe d’Huez heeft bedwongen om geld binnen te halen voor de Kankerstichting.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen. Met de opbrengst wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund.

,,Bij de zoon van een goede relatie van ons was kanker geconstateerd,’’ legt directeur Henk van de Kolk uit. ,,Toen hij besloot om mee te gaan doen, hebben wij direct toegezegd om dit team financieel te ondersteunen. Overal waar we kunnen, willen we ook als als bedrijf onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dit is er een mooi voorbeeld van.’’

Het team daalde 4 juni vanuit Huez af naar Bourgd’Oisans, waar de beklimming van start ging. De Alpenreus werd samen met 5.000 andere sporters bedwongen. Het resultaat mag er zijn. De actie leverde in totaal elf beklimmingen op voor het team. In de afgelopen tien jaar is met Alpe d’HuZes een bedrag ingezameld van bijna 11,5 miljoen euro.

vandekolk.nl