BARNEVELD - Het Ondernemersloket van de gemeente Barneveld organiseert dit jaar zes Masterclasses voor zelfstandig ondernemers. Op 31 augustus werd onder grote belangstelling de vierde editie georganiseerd in het Schaffelaartheater.

 

De grote belangstelling is volgens de gemeente te danken aan het feit dat de helft van de 5.700 bedrijven zelfstandig ondernemers betreft; ze zijn werkzaam in uiteenlopende beroepsgroepen: bouwvakkers, accountants, personal coaches, agrariërs, ict-ers, etc. Sommige zelfstandig ondernemers zijn nog maar net voor zichzelf begonnen; anderen zijn al vele jaren actief als zelfstandige. Hoe het ook zij: zelfstandig ondernemers zijn (ook) belangrijk voor de dynamische en nog steeds groeiende economie van de gemeente Barneveld.

Ondernemersloket
Voor hen heeft het Ondernemersloket Barneveld – het team van Economische Zaken dat ondernemers met raad en daad bijstaat – zes Masterclasses georganiseerd over verschillende onderwerpen die voor zelfstandig ondernemers (of ze nu net aan hun carrière zijn begonnen of al geruime tijd ervaring hebben) interessant zijn. De afgelopen maanden hebben vele tientallen zelfstandig ondernemers informatie gekregen: van financiering tot netwerken en van sales tot marketing.

Stimulans
De gemeente Barneveld is erg blij met zoveel belangstelling. ,,We krijgen enthousiaste reacties en dat stimuleert ons om op deze ingeslagen weg verder te gaan”, zegt Brechtje Schildkamp van het Ondernemersloket Barneveld. ,,In het najaar organiseren wij nog twee Masterclasses: in oktober gaat het over ‘Het merk ik’ en in november staat een leuke en dynamische pitch op het programma.''
Aanmelden kan via de website van de gemeente Barneveld: www.barneveld.nl/masterclasses.

ondernemersloketbarneveld.nl

barneveld.nl/masterclasses