GEMEENTE BARNEVELD - Het Ondernemersloket Barneveld wordt regelmatig benaderd door ondernemers die zich met een vacature bij het ondernemersloket melden. Het Ondernemersloket Barneveld brengt hen vervolgens in contact met het WerkgeversServicepunt (WSP). Ricardo van Rooijen vertelt wat het WSP is en doet, en wat het servicepunt voor ondernemers kan betekenen.

Om de arbeidsplekken uit de Wet banenafspraak te realiseren, hebben gemeenten, UWV en de sociale werkbedrijven hun krachten gebundeld in het WerkgeversServicepunt regio FoodValley (WSP). Steeds meer bedrijven weten de accountmanagers van het WSP te vinden. “We zijn er voor alle werkgevers in de regio FoodValley”, zegt Ricardo van Rooijen, accountmanager van het WSP.

Leerwerktrajecten
Volgens Ricardo van Rooijen is de dienstverlening van het WSP altijd gericht op de actuele behoefte van werkgevers. “We werken in brancheteams waardoor we precies weten welke branche behoefte heeft aan geschikt personeel”, zegt Van Rooijen. “Hier zetten we dan meteen op in. Neem bijvoorbeeld het leerwerktraject voor procesoperators dat recent van start is gegaan. Binnen zeer korte tijd hebben we veertien geschikte kandidaten gevonden die theorie en praktijk optimaal met elkaar combineren. Hierbij kijken we vooral naar de behoefte van werkgevers en het aanbod van werknemers: wat is hier de juiste match? Als het nodig is, schakelen we direct bij.

Werving- en selectiedagen
Een ander mooi voorbeeld is de vraag naar geschikt personeel van een grote zorginstelling. Na een aantal werving- en selectiedagen zijn daar inmiddels elf kandidaten aan de slag via eenzelfde leerwerktraject. Omdat we het grootste bestand aan werkzoekenden van de regio hebben, kunnen we snel de juiste kandidaten leveren en plaatsen: de beste mensen op de juiste plek.”

Werkgevers ontzorgen
Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is de rol van het WSP van nóg grotere toegevoegde waarde. Van Rooijen: “We ontzorgen werkgevers op het gebied van leerwerktrajecten en werving en selectie, maar adviseren ook kosteloos bij vragen over subsidies, wet- en regelgeving, maatschappelijk verantwoord ondernemen en alle andere arbeidsmarktvraagstukken waar je als werkgever een snel en duidelijk antwoord op wilt hebben.”

Zelf aan de slag
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Of bent u op zoek naar advies en ondersteuning? Neem vrijblijvend contact op met de accountmanagers van het WerkgeversServicepunt via 0800-668 86 66 of info@wsp-regiofoodvalley.nl. Kijk ook eens op www.wsp-regiofoodvalley.nl.