BARNEVELD - Bert Roordink is één van de twee nieuwe bestuursleden van de Barneveldse Industriële Kring. De algemeen directeur van Roordink Bedrijfswagens neemt de portefeuille Barneveld Werkt & Leert onder zijn hoede.

Dat werd onlangs bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de BIK. Bert Roordink is met Roordink Bedrijfswagens zelf al jaren lid van de bedrijvenkring en ziet het als zijn missie om via een bestuurlijke functie zakelijk Barneveld vooruit te helpen.
Er is door de jaren heen veel veranderd, vindt hij. Zowel in Barneveld als binnen de BIK. “Er is meer ruimte voor inhoud. En dat is naar mijn mening een mooie vooruitgang. Je kunt als ondernemend Barneveld namelijk een hoop bereiken als je samenwerkt. Daar wil ik mij de komende jaren voor inzetten.”

Werken en leren
Roordink is geen onbekende in Barneveld. Sinds 2014 is hij algemeen directeur van Roordink Bedrijfswagens. Het bedrijf werd in 1984 door zijn vader opgericht en onder zijn leiding groeide de onderneming uit naar een in vier grote regio’s opererende bedrijfswagendealer.
De portefeuille Barneveld Werkt & Leert past bij zijn interesses, zo geeft Bert aan. “Leren is ontwikkelen en in de tijd waarin wij leven is ontwikkeling hard nodig”, vervolgt Bert. “Als Barneveld kunnen wij méér doen om dat lokaal in gang te zetten. Naar mijn mening moeten jonge mensen in de gemeente een bepaald arbeidsperspectief krijgen. Van alle niveaus, dus zowel laag- als hoogopgeleiden. Iedereen verdient namelijk een eerlijke kans om in de directe omgeving te gaan werken en zichzelf te ontplooien. Hoogopgeleiden trekken vaak naar de steden om te gaan studeren. Als bedrijfsleven moeten wij ervoor zorgen dat we zo aantrekkelijk zijn dat ze terugkomen. Niet alleen qua arbeidsplaatsen, maar ook wat infrastructuur en bereik betreft.”

Oplossingen
Hoe Bert het bedrijfsleven precies in beweging gaat krijgen weet hij nog niet. Die oplossing moet hij ook niet in zijn eentje proberen te zoeken, vindt hij. “Je weet als individu gewoon niet alles. Meerdere mensen zorgen vaker voor betere ideeën. Daarom ga ik de komende tijd gebruiken om me in het portefeuille te verdiepen en over de schutting te kijken bij anderen. De Meerwaarde heeft mij bijvoorbeeld al uitgenodigd om eens te komen praten. Daar ga ik zeker gebruik van maken. Zo groeien we hopelijk langzaam maar zeker toe naar een betere samenwerking waar zowel onderwijs als bedrijfsleven profijt van heeft. Hoe ik het precies ga doen weet ik dus nog niet. Ik zie mijn bestuurlijke functie als een mooie uitdaging, maar laat het vooral ook een beetje over me heen komen.” Ook Gerard van de Beek trad toe tot het bestuur van de BIK. Hij beheert de portefeuille 'Barneveld Werkt'.

www.bikbarneveld.nl