BARNEVELD - Dick van Ravenhorst (Van Ravenhorst Transport Solutions) is toegetreden tot het bestuur van de BIK. Hij neemt de plek in van Evert Hein Schuiteman (Schuiteman Accountants & Adviseurs) die zijn termijn er op heeft zitten.

De bestuurswisseling werd donderdag 16 april bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de BIK in het Groenhorst College. In deze vergadering stond de Agrarische Lange Termijn Visie centraal. Ruud Tijssens (Agrifirm) hield een interessante lezing over de ontwikkelingen in de voedselketen en de gevolgen ervan voor Foodvalley. 

Knooppunt A1/A30

Verder liet de BIK liet in vogelvlucht weten wat er in de afgelopen maanden bereikt is als het gaat om de verschillende peilers van het nieuwe beleidsplan. In sneltreinvaart kwamen dossiers als MBO-onderwijs in Barneveld, de Harselaartunnel en de lobby voor het knooppunt A1/A30 voorbij. Namens het bestuur gaf Peter Bos aan dat alles op alles wordt gezet om de urgentie van de infraproblemen in Barneveld bekend te maken in Den Haag. ,,Het knooppunt staat nu op de agenda voor 2028. Dat is veel te laat, want het verkeer loopt nu al vast en dat zal alleen maar erger worden als straks knooppunt Hoevelaken op de schop gaat."

Vanuit de zaal werd daaraan toegevoegd dat verkeer steeds vaker de files op het knooppunt probeert te omzeilen door een sluiproute binnendoor te kiezen. De verkeersveiligheid in Barneveld komt daarmee in gevaar, was de boodschap. Namens de gemeente Barneveld gaf wethouder Aart de Kruijf aan dat ook daar de problemen in beeld zijn.

Nieuwe stichting

Het bestuur van de BIK presenteerde onder meer een voorstel tot een meer formele samenwerking van verschillende lokale ondernemersverenigingen onder de naam Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gemeente Barneveld. Verder werd duidelijk dat voortaan ook zzp'ers lid kunnen worden van de BIK, dat het ledenaantal zag groeien tot 165.

Aan het eind van de ledenvergadering vond de reeds aangekondigde bestuurswissel plaats. Voorzitter Gijs Eikelenboom had lovende woorden voor Evert Hein Schuiteman. Hij loofde het vertrekkend bestuurslid voor zijn inzet en enthousiasme. ,,We hebben altijd veel te danken gehad aan jouw parate kennis van onder meer regelgeving, belastingwetgeving en subsidies. Je stak altijd veel energie in de BIK, al vond je het wel belangrijk dat zaken vooruitgingen. Er moest een doel en resultaat zijn."

Verder waren er bloemen voor Hester Vernooij, die jarenlang het secretariaat van de BIK verzorgde. Ook Jaco Kuijper, die eerder dit jaar afzwaaide als voorzitter van de JOS, werd in het zonnetje gezet. Vervolgens sloot Ruud Tijssens van Agrifirm de bijeenkomst af met een uiteenzetting over de trends en ontwikkelingen in de feed- en foodsector, in lijn met het thema van de bijeenkomst: de Agrarische Lange Termijn Visie.