Je kon er in 2023 al niet omheen: ChatGPT. Ook dit jaar blijft het een belangrijke tool die je kan inzetten voor jouw online marketing. Bij ons op kantoor werd er vorig jaar uiteraard gretig gebruik van gemaakt. Alle mogelijkheden werden uitgebreid getest, zo ook op het gebied van social media. Social media worden steeds belangrijker in online marketing. Daarom help ik je een eindje op weg met deze handige ChatGPT-tips voor jouw socialmediastrategie.

Laat ChatGPT een contentplanning schrijven
Het kan lastig zijn om elke keer weer nieuwe social media posts te verzinnen. Daar hebben wij soms ook last van. ChatGPT kan je in dit soort gevallen uit de brand helpen. Vraag bijvoorbeeld om inhakers voor de aankomende maand. Het is wel belangrijk dat je niet naar trends van dit moment vraagt. De onbetaalde versie gaat namelijk terug tot 3 jaar geleden en de betaalde versie (ChatGPT-4) gaat terug tot april 2023.

Creëer een mooi kleurenpalet
Heb je een aantal kleuren die je graag wilt gebruiken, maar weet je niet welke kleur hier nog meer bij past? Dan kan ChatGPT je daarmee helpen. Hiervoor kun je je eigen kleuren in ChatGPT plaatsen. Als je hierbij ook nog aangeeft dat je graag voorbeelden van de kleuren wilt zien, maakt ChatGPT ook meteen een afbeelding met de kleuren.

Schrijf een scherpe prompt voor je social berichten
Zelfs het uitwerken van social media posts is iets wat ChatGPT voor je kan doen. Al moet je dan wel een scherpe prompt meegeven. Wij testen dit geregeld en we merken dat social posts maken nog steeds lastig blijft in de onbetaalde versie. Wij gebruiken de volgende prompt voor het maken van posts. Wel moet hierna de post nog getweakt worden om perfect bij je bedrijf en tijdlijn aan te sluiten: Schrijf een social media bericht over [product of categorie] en speel in op [dit seizoen, deze actie, deze gebeurtenis]. Gebruik niet meer dan [X] woorden en gebruik geen hashtags. Gebruik wel emoji’s in de [volgende stijl].Doe er je voordeel mee, ga aan het experimenteren en ontdek wat voor jouw bedrijf werkt.

Jason Wu (06 - 1790 6408) is online marketing-consultant bij NeoSEM. Dagelijks helpt hij ondernemers meer uit hun webshop of site te halen.

www.neosem.nl