Je zoekt een leuk restaurant om dit weekend te gaan eten. Even snel Googelen welke leuke restaurants er in de buurt zijn. Je klikt één van de eerste resultaten aan die in Google verschijnen. De website is aan het laden…. blijft laden…. en weg ben je. Want waarom zou je 10 seconden wachten als je ook snel naar de website van het volgende restaurant in jouw zoekresultaten kunt gaan?

Deze situatie komt erg vaak voor. Is jouw website niet zo snel, dan loop je veel verkeer mis. En dat terwijl je voor een deel van dat verkeer vaak wél betaalt (want jouw SEA-verkeer heeft al wel geklikt). Zonde dus. Én onnodig. Daarom geven we je 3 praktische tips om jouw website sneller te maken.

1. Comprimeer je afbeeldingen
Te grote of te veel afbeeldingen op je website zorgen vaak voor een negatieve impact op de laadtijd. In dat geval is het handig om je afbeeldingen te comprimeren. Dit houdt in: het verkleinen van het bestandsformaat. Er zijn online diverse tools te vinden om je afbeeldingen te comprimeren. Hiermee verklein je het bestandsformaat van je afbeeldingen, zonder de kwaliteit te verminderen. Pluspunten dus voor je laadtijd. Ook kun je met bepaalde plugins en tools verschillende afbeeldingen in één keer automatisch comprimeren, mocht je veel afbeeldingen op je website hebben staan. Handig!

2. Gebruik lazy loading
Standaard laadt een website de volle 100% aan content in. Ook de content die je gebruiker na de klik in de zoekresultaten nog niet direct ziet. Dat kost tijd. Lazy loading is een handige oplossing om de laadtijd te verkorten. Hiermee worden elementen die niet meteen in beeld zijn langzamer ingeladen, waardoor hetgeen dat wél moet worden getoond sneller geladen kan worden.

3. Gebruik Google Pagespeed Insights
Deze tool is helemaal gratis en geeft jouw website een snelheidsscore tussen 0 en 100, voor desktop en voor mobiel. Daarnaast reikt de tool handige tips aan om je website sneller te maken. Heb je redelijk wat kennis van websites? Dan kan je een aantal van deze tips zelf oppakken. Verbeterpunten die wat ingewikkelder voor je zijn, geef je door aan je webbouwer. Die weet er meestal wel raad mee!

Even wachten, even wachten…
Met deze tips is het 'wachten' op jouw website snel verleden tijd. Maar er zijn natuurlijk veel meer tips om uit jouw website het maximale te halen. We denken daarom graag met je mee. Dus, wacht niet langer en neem gerust contact met ons op!

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van Webleads; hét internetbureau voor webdevelopment en online marketing.

www.webleads.nl