BARNEVELD -  Alle seinen staan op groen voor de tweede editie van Hét Preuvenement dat op 31 augustus en 1 september wordt gehouden op het Theaterplein.

Het stichtingsbestuur heeft alle benodigde vergunningen van de gemeente Barneveld ontvangen om het Theaterplein twee dagen lang om te bouwen tot een groot en gezellig culinair terras. Eregast is burgemeester Asje van Dijk, die de openingshandeling zal verrichten.

Tijdens Hét Preuvenement verrassen lokale restaurants en foodspeciaalzaken de bezoekers verrassen met hun culinaire creaties. Chef-kok en juryvoorzitter Huub Oudshoorn biedt het best presterende restaurant de PreufAward. Vorig jaar werd deze Award gewonnen door De Oranjerie uit Barneveld.

Net als in het eerste jaar beslaat Hét Preuvenement twee avonden. De eerste avond, woensdag 31 augustus, is een business-to-businessavond. De tweede avond, donderdag 1 september, is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Barneveld.  Hét Preuvenement streeft in deze tweede editie opnieuw het allerhoogste culinaire niveau na.

Na het succes van de eerste editie besloot het bestuur dit jaar tot de verplaatsing naar het Theaterplein. De verwachting is dat de ruimere opzet op het Theaterplein een prettiger bezoekerservaring geeft. Ook hebben de deelnemende restaurants en foodspeciaalzaken nog meer ruimte voor een bijzondere presentatie van hun Preufamuses.

preuvenementbarneveld.nl