BARNEVELD - De gemeente Barneveld hoort volgens Elsevier in economisch opzicht bij de 50 best presterende gemeenten van Nederland. 

Barneveld bezet op de ranglijst een 47e plaats. Vorig jaar was dat nog de 54e plaats. Voor het onderzoek zijn alle Nederlandse gemeenten op meer dan veertig punten met elkaar vergeleken. De onderzoekers keken onder meer naar de groei of krimp van de lokale economie, de ontwikkeling van de werkgelegenheid, de uitgifte van bedrijventerrein, het aantal starters en de toegevoegde waarde voor de nationale economie. 

De gemeente Barneveld is blij met de erkenning. ,,De gemeente Barneveld is een dynamische gemeente met hardwerkende ondernemers. De afgelopen jaren is niet alleen het aantal arbeidsplaatsen gestegen, maar ook het aantal ondernemingen; dat zijn er nu ruim 5.400. En ik verwacht, zeker met de komende uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen zoals Harselaar-Zuid, dat deze lijn zich de komende jaren voortzet. De plek in de top 50 is vooral ook een felicitatie aan onze ondernemers. Samen met hen zetten wij ons als gemeente in voor een gemeente waar het prima wonen én werken is", meldt wethouder Gerard van den Hengel in een persbericht.

Het onderzoek van Elsevier toont volgens de gemeente Barneveld ook aan dat gemeenten die langs een vervoerscorridor liggen – zoals bijvoorbeeld de A2 – de afgelopen jaren een sterke economische impuls hebben laten zien. ,,Wij vinden dit de beste stimulans om onze inspanningen voor een betere bereikbaarheid van Regio FoodValley in het algemeen en Barneveld in het bijzonder voort te zetten. Met name de aanpak van de aansluiting A1 en A30 bij Barneveld staat bovenaan onze lijst. Daar móet wat gebeuren om een toekomstig verkeersinfarct te voorkomen.”