BARNEVELD - Eind van dit jaar kan de schop in de grond op Columbiz Park. Bouwbedrijf van de Kolk heeft een deel van de kavels aangekocht en start binnenkort met de ontwikkeling ervan.

Columbiz Park bestaat uit vijf bouwblokken op het nu nog braakliggende terrein langs de Baron van Nagellstraat. Naast Bouwbedrijf van de Kolk heeft ook De Bunte Vastgoed Oost een aantal kavels aangekocht voor verdere ontwikkeling.

De eerste plannen voor Columbiz Park werden in 2008 gelanceerd. Het moest uitgroeien tot een hoogwaardig kantorenpark in het hart van industrieterrein Harselaar. Door de economische crisis die dat jaar toesloeg en structurele behoefteveranderingen op de kantorenmarkt viel de belangstelling echter tegen. De gemeente besloot daarop om het plan te wijzigen, waardoor de ontwikkeling van Columbiz Park nu in een aangepaste vorm alsnog van start kan.

Hoe Columbiz Park er over een jaar zal uitzien? ,,Het bestemmingsplan op de kavels is zo opgesteld dat de mogelijkheden zeer divers zijn’’, vertelt Henk van de Kolk. ,,Horeca, dienstverlening, gezondheidszorg of een bioscoop bijvoorbeeld. Een bedrijfsverzamelgebouw is een optie, maar we verwachten dat voornamelijk grotere partijen interesse hebben in een vestiging op Columbiz Park. De flexibiliteit is groot, ook qua invulling van de kavels.’’

Inmiddels hebben de eerste geïnteresseerden zich bij Van de Kolk gemeld. ,,We zitten momenteel nog in de oriënterende fase, dus er zijn nog volop mogelijkheden. Op basis van een inventarisatie van de wensen van de opdrachtgever ontwikkelen we een plan op maat, waarbij wij onze expertise inbrengen als bouwbedrijf en ontwikkelaar. Bedrijven kunnen zich nog bij ons melden, zowel kopers als huurders. In dat laatste geval zoeken wij een belegger voor het pand.’’