BARNEVELD - De hamburgers en kipspiezen doen het deze dagen goed op de barbecue in de achtertuin. Maar ooit wel eens overwogen om kangoeroe te grillen? Elstar Catering introduceerde begin juni de barbecue 2.0.

,,Als de zomer lonkt is de barbecue natuurlijk hét middel om vrienden, relaties en klanten te verwennen met een lekker etentje’’, vertelt Richard van der Zande. ,,Maar als je niet uitkijkt wordt dat te standaard. Dat is de reden waarom we de traditionele barbecue een beetje op de kop hebben gezet.’’

Begin juni gaf De Elstar voor alle klanten een barbecue-feestje in de eigen bedrijfshal op Harselaar. Naast een aantal traditionele bbq-gerechten prijkten daar ook enkele zeer exotisch klinkende items op het menu. Wat dacht je van de kangoeroe-spies, de wildburger en de kalkoensteak. ,,Kangoeroe is een mager stukje vlees dat ontzettend mals is,’’ legt de Elstar-kok uit. ,,Dat komt omdat dat beestje zo veel in beweging is.’’

,,Vers geïmporteerd uit Australië,’’ vult Van der Zande aan. ,,Geen diepvries dus, zoals je veel ziet in Nederland. De gasten van de seizoensaftrap waren blij verrast met deze opvallende gerechten.’’

Er breekt een drukke tijd aan voor de mensen van De Elstar. Van der Zande: ,,De barbecue is en blijft een hit. Wil je er iets bijzonders van maken, dan hebben we daar talloze ideeën voor. Zo organiseren we bijvoorbeeld graag barbecues waarbij een Elstar-kok rondloopt om je gasten grill-tips te geven. Niet alleen erg leuk en leerzaam, maar ook verstandig. Met een Elstar-kok in de buurt weet je zeker dat je stukje vlees de juiste garing heeft.’’

elstarcatering.nl