BARNEVELD - Na jaren van juridische strijd lijken de Midden Nederland Hallen er nu toch echt te komen. De gemeente Barneveld en initiatiefnemer Timo Kruft hebben namelijk hun geschil over de ontwikkeling van het complex bijgelegd.

De ontwikkeling van het evenementencomplex aan de Thorbeckelaan was in een impasse beland na procedures bij de Raad van State. Die bepaalde eind 2013 dat de gemeente Barneveld afspraken op papier moest zetten over het aantal evenementen, het soort evenementen en het maximum aantal bezoekers van de Midden Nederland Hallen.

Kruft vreesde dat de aanvullende eisen het onmogelijk zouden maken om het complex te exploiteren en ging in beroep. Na mediation zijn beide partijen nu toch tot een oplossing gekomen. Plan is nu dat eerst het auditorium en de Markthal gerealiseerd worden. Kruft krijgt verder tien jaar de tijd om een tweede evenementenhal te bouwen.

Onderdeel van de deal is dat de gemeente Barneveld 150.000 euro betaalt aan Timo Kruft Beheer B.V als compensatie voor de beperking in bezoekersaantallen. In ruil daarvoor ziet de initiefnemer af van verdere claims. Financieel is het voor de gemeente Barneveld interessant om het geschil bij te te leggen. Jaarlijks betaalt Barneveld namelijk 398.000 euro aan rente voor de grond aan de Thorbeckelaan. Bovendien zat de verdere ontwikkeling van het gebied op slot door het conflict.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de deal. Lees meer bij de gemeente Barneveld.

(Foto: www.middennederlandhallen.nl)