BARNEVELD - Duurzaamheid is zo langzamerhand een platgeslagen term geworden in het ondernemerschap, maar wat de deelnemers van de Duurzaamheids Estafette in Barneveld betreft, komt daar nu snel verandering in.

Duurzaam staat vooral voor ‘duur’ en ‘eenzaam’ grapte één van de deelnemers van het evenement dat begin december plaatsvond in de Veluwehal. Maar die tijd moet voorbij zijn, zo voegde hij er aan toe. Het is tijd voor daden in plaats van woorden. De estafette waarin ondernemers en particulieren elkaar uitdagen om een duurzaam project te realiseren werpt zijn vruchten af. Van Veldhuizen Energie uit Terschuur presenteerde een nieuw dealerschap voor duurzame warmtepompen.

De gemeente Barneveld kwam met een plan om de gemeentelijke energierekening verder omlaag te krijgen. Paperfoam en Eicom beloofden een eierdoos te gaan maken met een ecologische footprint die vele malen kleiner is dan die van de eierdoos die we gewend zijn. Terwijl Does Regeltechniek liet zien hoe een diffuus ventilatiesysteem efficiënt is én energie bespaart.

De initiatieven buitelden over elkaar heen met als klapstuk de presentatie van ECOgarant een nieuw keurmerk voor duurzame bouw. Het initiatief van Pieter van Veldhuizen (Veldhuizen Totaalbouw) werd positief ontvangen. Met een dubbel aantal bezoekers ten opzichte van de bijeenkomst dit voorjaar in het Schaffelaartheater kijkt de organisatie terug op een event dat opnieuw een vervolg krijgt.

duurzaambarneveld.nl