BARNEVELD - Verkeer op industrieterrein Harselaar ondervindt flinke hinder van de wegwerkzaamheden bij de aansluiting A1/Baron van Nagellstraat. De gemeente Barneveld treft daarom extra maatregelen om het verkeer beter door te laten stromen. Zo worden er verkeersregelaars ingezet. 

Ook op andere belangrijke doorgangswegen in de gemeente wordt op dit moment gewerkt aan de weg. Het gaat om de rotonde op de Thorbeckelaan bij het Hulpverleningscentrum Barneveld. Dzee rotonde wordt omgebouwd tot een zogenoemde turborotonde in verband met het toekomstige verkeer van de Midden Nederland Hallen die op dit moment worden gerealiseerd. Verder wordt er op de Wesselseweg naar Kootwijkerbroek en op de Hanzeweg gewerkt aan een verbindingsweg richting het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid. 

De wegwerkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd. ,,Een samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat er sinds afgelopen dinsdag op twee plekken sprake was van een veranderde verkeerssituatie. De gemeente Barneveld constateerde dat met name rond Harselaar sprake was van filevorming om het bedrijventerrein op en af te komen. Daarom is gekozen voor aanvullende maatregelen De gemeente Barneveld heeft besloten om in ieder geval tijdens de ochtend- en avondspits verkeersregelaars in te zetten om het verkeer op de kruising Energieweg / Harselaarseweg / Baron van Nagellstraat beter door te laten stromen. Mocht dat onvoldoende effect hebben, dan overweegt de gemeente om de Mercuriusweg, die nu ook is afgesloten, tijdelijk open te stellen en het werk dat aan deze weg moet worden verricht, uit te stellen", meldt de gemeente.