BARNEVELD - Onder de naam Open Days worden op 24 en 25 september twee inspiratiedagen georganiseerd om kennis te maken met de FoodValley Regio. De aftrap vindt plaats in Barneveld, in het restaurant van recreatiegebied Zeumeren.

De ontbijtsessie is bedoeld voor ondernemers die willen weten hoe ze samenwerking kunnen opzetten met onderzoekers van de universiteit of de kennisinstellingen. Enkele bedrijven delen hun ervaring in de samenwerking met Wageningen UR. Ook is de nieuwe rector-magnificus van Wageningen University, Arthur Mol, aanwezig.

Tijdens de Open Days vinden op verschillende locatie inspiratiesessie plaats over onderwerpen die de FoodValley regio raken, zoals klimaat, financiering of projecten. In Barneveld houdt Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek, donderdag een inspiratiesessie bij Moreforyou aan de Koolhovenstraat in Barneveld. In het Schaffelaartheater in Barneveld vindt ‘s avonds de uitreiking plaats van de Innovatieprijs voor de meest interessante innovatie uit de regio. Tijdens deze bijeenkomst zal Maja Rudinac een lezing geven. Zij is expert op het gebied van robotica en betrokken bij het zelfrijdend voertuig. Een dag later is er in de Goudreinet een presentatie over de plannen met knooppunt Hoevelaken en de A1-A30.

De FoodValley regio Open Days zijn een initiatief van de partners in de FoodValley regio: onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

www.opendays.nl