BARNEVELD - De Jonge Ondernemers Sociëteit Barneveld wil in 2017 gegroeid zijn van de huidige 93 naar 125 leden. De ondernemersvereniging gaat daarom actiever werven om jonge ondernemers aan zich te binden. Ook zijn er plannen om een adviesteam op te richten voor starters.

Dat staat in het eerste beleidsplan van de ondernemersvereniging. De JOS concludeert in haar beleidsplan dat onvoldoende jonge ondernemers op eigen initiatief aansluiting zoeken bij de vereniging. Onbekendheid van de JOS en haar activiteiten is daarvoor één van de redenen.

Eigen identiteit

Een duidelijkere profilering en actieve werving moet de JOS gaan helpen om meer jonge ondernemers aan de vereniging te binden. ,,Het is van belang dat de JOS zijn eigen identiteit behoudt en niet opgaat in de grijze massa van ondernemersverenigingen. Uiteindelijk zijn ook wij een ondernemersvereniging, maar door soms eigenwijs te zijn en onze eigen draai aan zaken te geven kunnen we er voor zorgen dat we echt die jonge ondernemerssociëteit zijn die we willen uitstralen.”

De JOS is ontstaan om de jonge ondernemers in de gemeente Barneveld een platform te bieden, zonder dat zij zich direct moeten vermengen met de ‘grote jongens’. Het lidmaatschap staat open voor ondernemers tot 40 jaar die actief zijn in de industrie, handel of dienstverlening. De focus van de vereniging ligt op het organiseren van activiteiten die jonge ondernemers met elkaar verbinden, waardoor zij een netwerk krijgen.

Adviesteam voor starters

Daarnaast wil de JOS starters en jonge ondernemers op weg helpen, doordat gevestigde leden hun kennis en ervaring delen. De vereniging wil daarom in 2015 een JOS Adviesteam lanceren. ,,Dit team zal bestaan uit enthousiaste leden met uiteenlopende expertises. Leden kunnen bij het adviesteam terecht voor globale vragen over de genoemde thema’s. Wanneer er inhoudelijk meer aandacht wordt gevraagd kan de adviseur aanvullend zijn eigen dienstverlening aanbieden.”

Wat betreft belangenbehartiging sluit de JOS aan bij de BIK. Beleidsthema’s zijn een goed vestigingsklimaat, samenwerking met andere ondernemersverenigingen en het college, bereikbaarheid en infrastructuur en het verminderen van regeldruk.