BARNEVELD – Veel jongeren die een hbo- of wo-opleiding volgen zijn op dit moment op zoek naar een uitdagende bijbaan, stageplek of afstudeeropdracht. Juist in deze tijd kunnen Barneveldse bedrijven daar slim op inspelen, zien ze bij Barneveld Tomorrow.

“Sinds de uitbraak van de coronapandemie is de leefwereld van veel high potentials een stuk kleiner geworden. De meeste colleges zijn digitaal, vrijwel alle activiteiten buiten de deur staan on hold, de bijbaantjes in de horeca verdwenen; dit is dus hét moment waarop ze openstaan voor uitdaging en je je moet laten zien als Barnevelds bedrijf”, vertelt Joop van Veelen van Barneveld Tomorrow.

Bijbaan bij Van Iwaarden
Barneveld Tomorrow vervult daarin een bemiddelende rol. Zo werd studente Melissa onlangs gematcht aan Van Iwaarden Artwork. “Drie maanden lang kan ik voor hen aan de slag met het schrijven van teksten voor de nieuwe website om zo mijn tijd op te vullen en natuurlijk ervaring op te doen. Een win-winsituatie voor beide partijen Barneveld Tomorrow heeft mij echt geholpen aan een baantje dat bij mij past!”

Ook als het gaat om stageplekken en studieopdrachten is het voor high potentials op dit moment lastiger om een goede plek te vinden. “Je kunt je toch minder makkelijk oriënteren en hoort ook niet meer op bijvoorbeeld de hogeschool over bedrijven die een leuke plek vrij hebben. We merken dat steeds meer studenten ons daarom benaderen, omdat ze weten dat we een groot netwerk hebben met innovatieve lokale bedrijven.”

Studieopdracht bij Roordink
Juist doordat Barneveld Tomorrow goede connecties heeft met die bedrijven, kunnen er slimme matches gemaakt worden. “Dat is ook een belangrijke meerwaarde van een partnership met Barneveld Tomorrow. Onlangs is bijvoorbeeld Roordink Bedrijfswagens vriend geworden van de stichting. Niet veel later konden we ze in contact brengen met twee studenten voor een studieopdracht. Het levert je dus direct wat op!”

Bedrijven die meer willen weten over een partnership met Barneveld Tomorrow kunnen zich melden via welkom@barneveldtomorrow.nl.

www.barneveldtomorrow.nl