BARNEVELD - Dit is geen oproep voor het bekende tv-programma van de VARA met consumentenklachten, tips en tests. Nee, dit bericht gaat over het effect van de loon- en premiescan die ik regelmatig uitvoer. 

Eenmaal bij de werkgever ‘binnen’ is het vaak al na enkele uren KASSA! Veel werkgevers laten namelijk geld liggen in hun salarisadministratie. Vaak zijn zij onvoldoende op de hoogte van premievoordelen en subsidiemogelijkheden. Het komt ook voor dat er met verkeerde premiepercentages wordt gerekend, waardoor te veel (of te weinig) premie wordt afgedragen. Dat het daarbij ook echt flink KASSA! kan zijn blijkt wel uit de volgende twee praktijkvoorbeelden:

• Bij een transportbedrijf met een bruto loonsom van circa 5 miljoen euro kon met terugwerkende kracht premiekorting worden toegepast. Het effect: een teruggaaf van € 170.000… KASSA!

• Bij een groothandel met een bruto loonsom van ruim 1 miljoen euro werd een foutief premiepercentage toegepast. Het effect: een teruggaaf van € 140.000… KASSA!

Deze voorbeelden spreken natuurlijk tot de verbeelding. Misschien denk je als werkgever dat het bij jou allemaal wel zal kloppen en dat er toch niets te vinden is. Bedenk dan dat bovengenoemde ondernemers er net zo over dachten. ‘‘Wat kom je hier eigenlijk doen; je zult toch wel niets vinden”, was ook hoe zij er aanvankelijk over dachten. Maar toen het KASSA! was, stelden zij hun mening natuurlijk bij. Dus: ben jij een werkgever die de salarisadministratie in eigen beheer heeft en wil je weten of het bij jou ook KASSA! is? Dan weet je me nu te vinden!

Bert van Dijk is adviseur bij Schuiteman Accountants & Adviseurs
bvdijk@schuiteman.com 0342 – 473 444

schuiteman.com