KOOTWIJKERBROEK - Vanuit hun nieuwe uitvalsbasis aan de Wesselsewe verduurzaamt en vernieuwt het team van OVK-lid MACO door heel Nederland bedrijfshallen met dak- en wandbeplating, deuren, kozijnen, lichtoplossingen en nog veel meer.

Dat doen ze met een modern machinepark en de nodige vakkennis en ervaring, vertelt John van Manen, die samen met Bart Copier leidinggeeft aan MACO. “We hebben inmiddels de nodige ervaring in het renoveren van bedrijfshallen en werken niet alleen regionaal, maar bouwen door heel Nederland aan een solide en tevreden klantenkring die ons weet te waarderen.”

Project in Voorthuizen
Mede door een gebrek aan beschikbare grond kiest een groeiend aantal ondernemers in plaats van voor nieuwbouw, voor renovatie van hun bedrijfsruimte. Ook de wens om te verduurzamen met het oog op energiekosten is niet zelden een reden om MACO in te schakelen. Recent werd bijvoorbeeld een project afgerond in Voorthuizen, waar MACO alle leien daken verving voor geïsoleerde sandwichpanelen, inclusief vijf elektrische dakramen. “Ook hebben we hier alle goten en het platte dak opnieuw geïsoleerd en geplakt, de puntgevels geïsoleerd en voorzien van onderhoudsvrije stalen rabatplanken en alle overstekken bekleed met onderhoudsvrije aluminium composiet platen.” Samen met de opdrachtgever dacht MACO bovendien zoveel mogelijk mee over het onderhoudsvrij maken van het complex.

Klanttevredenheid op nummer 1
Een gestroomlijnde planning en een optimale klanttevredenheid staan boven aan de agenda, geeft John aan. “We hebben recent bijvoorbeeld een grote bedrijfshal in Best gerenoveerd. Er werd vanochtend gebeld over een klein dingetje wat nog niet helemaal naar tevredenheid was afgerond. Geen probleem, we rijden gewoon nog een keer op en neer. Het moet niet goed, maar perfect. Voor minder doen we het niet.”

Eer van je werk!
MACO werd in 2021 opgericht door John en Bart. Met de nodige ervaring in dak- en gevelbeplating op zak richten ze zich sindsdien op renovaties. “Het opknappen van bestaande panden zorgde voor een gevoel van eer van ons werk. Het geeft veel voldoening om een bedrijfshal een hele nieuwe look te geven of te zorgen dat alles goed geïsoleerd en ingericht is. Onze kracht is bovendien dat we snel kunnen schakelen. Ondernemers die willen renoveren hebben het liever gisteren dan vandaag voor elkaar. We hebben een compact team, pakken alles aan en gaan vervolgens met volle kracht vooruit.”

Toekomstbestendige nieuwbouw
Nieuwbouw? Draait het team van MACO hun hand ook niet voor om. “We hebben meer dan tien jaar ervaring in het werk aan bedrijfshallen, dus we weten precies wat er nodig is om een pand te bouwen. We hebben ruime keuze in gevelpanelen in veel verschillende kleuren. En met isolerende sandwichpanelen heb je een nieuw pand dat meteen ook heel duurzaam is.”

Subsidies
Ondernemers die kiezen voor verduurzaming van hunbedrijfshal, komen zeer waarschijnlijk in aanmerking voor een subsidie.  Heb je vragen over de financiering en wil je met een deskundige sparren over de mogelijkheden? MACO begeleidt bij het in contact komen met de juiste partijen, zoals adviesbureaus of banken. Maar ook voor oriënterende vragen kan je natuurlijk bij MACO terecht.

OVK-lid
Het rasechte Kootwijkerbroekse bedrijf kijkt verder dan alleen de eigen bedrijfsactiviteiten. Het lidmaatschap van de OVK is daar een voorbeeld van. “Tegelijk met de start van MACO twee jaar geleden zijn we lid geworden. We willen betrokken zijn bij het dorp en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Kootwijkerbroek. Door als collectief op te trekken sta je als ondernemers altijd sterker.”h bedrijfshal-renovatie.nl