BARNEVELD - Palfinger Marine Netherlands breidt haar capaciteit in Barneveld flink uit. Het bedrijf gaat dit jaar nog een duurzame bedrijfshal van 3600 m2 en een kantoor van 1600 m2 bouwen. 

Dat meldt de VDR Bouwgroep uit Deventer, die de opdracht in de wacht sleepte en het bedrijf gaat ondersteunen bij het behalen van duurzaamheidscertificering. De nieuwe bedrijfshal krijgt een hoogte van 18 meter en wordt voorzien van loopkranen en kolomkranen. Een deel van de hal wordt straks in gebruik genomen door een testtoren, die de veiligheid en functionaliteit van de diverse kranen test.

Palfinger Marine is een internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en bouwen van hydraulische kranen en Davit-systems voor de scheepsbouw en de offshore industrie. De kranen worden onder meer gebruikt om onder extreme omstandigheden reddingsboten te water te laten. Het bedrijf is in Barneveld gevestigd aan de Ambachtsweg. De nieuwbouw start volgens VDR in april en zal eind dit jaar worden opgeleverd.