BARNEVELD - McDonalds gaat in Barneveld haar nieuwe concepten McCafé en de Salad Bar testen. Het Barneveldse filiaal van de hamburgerketen is één van de vier Nederlandse pilotlocaties. 

Dat meldt de Levensmiddelenkrant. Bezoekers kunnen uiterlijk in januari in de vestiging aan de A30 kiezen uit een uitgebreid koffie- en ontbijtassortiment. McCafé is in veel landen al een succes. In Nederland sloeg het concept in de jaren negentig niet aan, maar McDonalds probeert het nu dus opnieuw. McCafé komt overwaaien uit Frankrijk. Idee is dat je straks via de easy order kiosk in het restaurant zelf je salade kunt samenstellen. Die wordt vervolgens vers en voor je ogen bereid en uitgeserveerd aan je tafel.

De vernieuwingen zijn een initiatief van de nieuwe topman van McDonalds Nederland: Manu Steijaert. McDonalds heeft wereldwijd last van de toegenomen concurrentie en veranderend consumentengedrag op foodgebied. Fastfood verliest aan terrein. Consumenten gaan anno 2015 liever voor eten dat authentiek en ambachtelijk is of in ieder geval zo overkomt.

Onlangs lanceerde ‘s werelds grootste hamburgerketen daarom al de Maestro Burger in Nederland. Een premium hamburger met boerenfriet in plaats van de bekende Franse frietjes. Ook een proef met het personaliseren van je burger moet McDonalds helpen om in Nederland de eetliefde van de consument vast te houden of te heroveren.