BARNEVELD - Steeds vaker ontstaan initiatieven die te maken hebben met de deeleconomie. Bedrijven als Uber (taxibedrijf), Snappcar (auto uitlenen) en Peerby (spullen lenen van de buren) schieten de grond uit.

Deze nieuwe vorm van ondernemen roept echter wel vragen op. Reden voor Schuiteman Accountants & Adviseurs om op Crowd Expedition te gaan, waarin in twee jaar op zoek wordt gegaan naar de toegevoegde waarde van deze ‘sharing economy’. Het team achter de Crowd Expedition gaat op bezoek bij ondernemingen, instanties, evenementen en congressen die te maken hebben met de deeleconomie. Door middel van interviews proberen zij een goed beeld te vormen van de ontwikkelingen en de vraagstukken die de deeleconomie met zich meebrengt.

,,De Crowd Expedition helpt ons om relevante vragen aan de kaak te stellen’’, aldus Evert Hein Schuiteman. ,,Wat als een bestaande marktpartij juridische mogelijkheden zoekt om jou als nieuwkomer te weren? En wat betekent het fiscaal gezien als ik ga verdienen vanuit mijn crowdfundingproject? Relevante vragen als iemand een dergelijk initiatief wil opstarten.’’ Voor het delen van ervaringen of vragen over de deeleconomie is Schuiteman bereikbaar via deeleconomie@schuiteman.com.

schuiteman.com