BARNEVELD - In samenwerking met Schuiteman Accountants doet Zending over Grenzen tijdens de komende Huishoudbeurs in de RAI een poging om het Guinness World Record van grootste kledinginzamelingsactie te breken. Schuiteman Accountants is bovendien gevraagd om als onafhankelijke jury op te treden bij dit record.

Om het record te breken moet er binnen 24 uur meer dan 30.000 kilo kleding worden ingezameld op één locatie. Het record ligt nu nog in handen van de hulporganisatie Qatar Charity. Op de Huishoudbeurs is het gebruikelijk dat bezoekers met volle tassen naar huis gaan. Onder het motto ‘Volle tassen heen, volle tassen terug’, hopen Zending over Grenzen en Schuiteman Accountants dat mensen met volle tassen (kinder)kleding naar de RAI komen.

Zending over Grenzen heeft een stand op het voorterrein van het RAI Complex. Een deel van de kleding wordt verstuurd naar kindertehuizen en arme gezinnen in Oost-Europa. Een ander deel wordt verkocht. De opbrengst hiervan zal besteed worden aan opleidingen voor kinderen in Oost-Europa. De inzamelactie van Zending over Grenzen en Schuiteman Accountants vindt plaats van 27 februari 10.00 uur tot 28 februari 10.00 uur. Wie meedoet krijgt als dank een pas waarmee geprofiteerd kan worden van acties op de beurs en maakt kans op een Citytrip voor twee personen.

schuiteman.com