BARNEVELD - Het grootste springkussen van Europa, een 20 meter hoog reuzenrad, kindershows van onder andere Ernst, Bobbie & de Rest, een vuurwerkshow; de Midden Nederland Hallen trakteren inwoners van Barneveld op zaterdag 10 december op een spectaculair open huis.

 Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in het nieuwe evenementencomplex, dat een vloeroppervlak van maar liefst 10.000 m2 heeft. Tijdens rondleidingen kunnen bezoekers een kijkje nemen in alle ruimtes en tussendoor worden ze getrakteerd op festival food, optredens van singersongwriters en drankjes. De toegang is uiteraard gratis, net als het parkeren.
 

Maatschappelijke functie

“Straks vinden hier tal van grote evenementen plaats, maar de Midden Nederland Hallen zijn ook een beetje van Barneveld. Het complex heeft tevens een maatschappelijk functie. Het is de opvolger van de Martkhal en daarom willen we alle inwoners de kans geven om als eerste binnen te kijken en trakteren we op een spectaculair programma”, vertelt initiatiefnemer Timo Kruft.

Opblaasjungle van 800 m2

Eyecatcher tijdens het open huis is onbetwist ‘Big Mama’, het grootste springkussen van Europa. Er passen maar liefst 300 kinderen tegelijk in deze gigantische en vrolijke opblaasjungle, vol glijbanen, klimtorens en obstakels. Het springkussen is 40 bij 20 meter groot en weegt 4.000 kilo en komt te staan in de expohal.

Ontmoet je tv-helden

Verspreid door de Midden Nederland Hallen vinden bovendien elk heel uur diverse kindershows plaats. Zo komen Ernst, Bobbie & De Rest optreden en zie je de tv-helden van Chloé’s Toverkast, Wielen van de Bus en Bibaboerderij. Buiten biedt het reuzenrad een prachtig uitzicht over het hele complex. Ook kan je de hele dag cup cakes versieren in het evenementencomplex.

Chillroom & virtual reality

Voor oudere kinderen is er de Spiderbasejump, een attractie van maar liefst negen meter hoog waar je een spectaculaire vrije val in kunt maken. Ook kunnen zij terecht in een chillroom met VJ op een groot scherm, racegames en een virtual reality experience. Spectaculaire afsluiting van het open huis is een grote vuurwerkshow om 17.00 uur.

De Midden Nederland Hallen vind je aan de Thorbeckelaan 123, bij de oprit naar de A30. Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op www.middennederlandhallen.nl.