BARNEVELD - Het Barneveldse bedrijf Thermoware is overgenomen door investeringsmaatschappij Anthea uit Den Haag. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Thermoware, gevestigd op bedrijventerrein De Valk, produceert en verkoopt machines waarmee bedrijven piepschuim verpakkingsmiddelen kunnen produceren. Klanten van het bedrijf zijn met name bedrijven in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. De machines worden wereldwijd verkocht. De omzet van Thermoware bedraagt circa € 7 miljoen en het bedrijf is winstgevend, meldt Anthea

Het Barneveldse bedrijf was 25 jaar lang in handen van Eric Tick. Hij draagt dit jaar de leiding over aan de nieuwe directeur Rik Lodders. “Thermoware is een mooie aanwinst voor onze portefeuille. Het is een goed winstgevend bedrijf met een ruime spreiding over klanten wereldwijd. In hun nichemarkt hebben ze een uitstekende naam en marktpositie”, stelt Roelant Scheepens (partner van Antea) in een persbericht.

,,Zowel voor Eric Tick als voor ons was het vinden van een geschikte opvolger cruciaal. Hier is dan ook veel aandacht aan besteed. Bij de selectie hebben we Eric actief betrokken en met Rik Lodders hebben we een uitstekende kandidaat gevonden. Op korte termijn heeft een goede overdracht van Eric Tick aan Rik Lodders de hoogste prioriteit.”

Investeringsgroep Anthea werd in april vorig jaar opgericht. Het fonds haalde in anderhalve maand tijd 24 miljoen euro binnen van investeerders. Die worden gebruikt om  risicodragend vermogen te verstrekken aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Antea richt zich daarbij vooral op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren.

(Foto: Thermoware)