BARNEVELD/NIJKERK - De uit Voorthuizen vertrokken wereldspeler en melkpoederfabrikant Vreugdenhil Dairy Foods heeft eind januari een nieuw futuristisch pand betrokken op een opvallende locatie langs de A28 in Nijkerk.

Nijkerks eerste burger verrichtte de officiële openingshandeling door een puzzel aan te leggen van het nieuwe bedrijfslogo dat binnenkort in de ecologisch aan te leggen tuin verschijnt.

Duurzaam
,,Dit kantoor behoort tot de meest duurzame van Nederland’’, zo sprak algemeen directeur Jan Vreugdenhil bij de opening. ,,Er zijn uitsluitend duurzame bouwmaterialen gebruikt, de buitenwanden bestaan vooral uit glas, er staan er zonnepanelen op het dak en het hemelwater wordt opgevangen om de toiletten door te spoelen.’’ Binnenkort verwacht Vreugdenhil het vijf sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat in de wacht te slepen. Dit is een internationaal hoog aanschreven keurmerk op het gebied van duurzaam bouwen. Vreugdenhil heeft vier vestigingen: fabrieken in Barneveld, Gorinchem (waar ook nieuw gebouwd wordt) en Scharsterbrug en het hoofdkantoor in Nijkerk.

Vreugdenhil liet in december de fabriek en het hoofdkantoor aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen achter. De ongeveer vijftig medewerkers van deze vestiging zijn meeverhuisd naar Nijkerk. Vreugdenhil was aanvankelijk van plan om zich te vestigen op Columbiz Park in Barneveld, maar omdat dit terrein niet snel genoeg van de grond kwam, werd naar Nijkerk uitgeweken.

In de verhuur
De fabriek en het pand aan de Baron van Nagellstraat 64 staat in de verhuur/verkoop bij Midden Nederland Bedrijfsmakelaars. De bedrijfsruimte beslaat bijna 17.000 vierkante meter. Zo lang er geen koper of huurder is gevonden, blijft de locatie in gebruik voor onder meer opslag.