BARNEVELD - De BIK beleefde begin oktober een vrolijke jubileumviering in Noordwijk aan zee. Leden van de BIK en JOS werden hier onthaald in Hotels van Oranje waar een informeel programma was gearrangeerd.

Een actieve middag op het strand werd afgesloten met een diner. De dag erna werd het gezelschap verwelkomd in Space Expo, waar astronout Andrè Kuipers hen in eigen persoon inwijdde in de  wondere wereld van de ruimtevaart.

De BIK bestaat dit jaar 45 jaar. In de loop der jaren is de BIK veranderd van een zeer zakelijke en in de begintijd zelfs formele ondernemersvereniging naar een vereniging die nadrukkelijk de verbinding zoekt van ondernemers onderling, maar ook als een vereniging die zich inzet voor een sterke lokale en regionale economie. Lees ook: Lobbyclub met dan aan personeelsoorlog.

Jaap van den Top bij oprichting BIK

BARNEVELD - 45 jaar geleden zette hij zijn handtekening onder het schrijven waarmee aangekondigd werd dat een groep ondernemers ‘de wens’ uitte tot ‘een soort Industriële Kring’. Jaap van den Top, destijds directeur van Steco in Stroe, was in 1969 al zeker twintig jaar bij de zaak. ,,Het waren andere tijden’’, glimlacht Jaap, die Steco al lang geleden overdroeg aan zijn zoon Gerhard. Bij de oprichting van de BIK waren alleen ‘de groten der aarde’ in beeld, grapt hij. ,,Alleen bedrijven van enige betekenis mochten lid worden. Het stemrecht dat je bezat, was zelfs verbonden aan het aantal personeelsleden dat er bij je bedrijf in dienst was. In die tijd was alles zwaarwichtig en formeel. Natuurlijk is dat later allemaal versoepeld. De BIK is een stuk laagdrempeliger geworden.’’