Het is menselijk om te denken dat wat je van ver haalt, beter is dan wat je dicht bij huis vindt. Nu kan ik mij uiteraard voorstellen dat dit oud-Hollandse gezegde soms opgaat. Maar in de online wereld is dat lang niet altijd het geval.

Zo zijn er tal van kleine bureaus buiten onze gemeentegrenzen actief, die handelen in leads. Bijvoorbeeld overzichten van bedrijven die uw site bezocht hebben. Af en toe denken ondernemers dat wij ook zulke overzichten aanleveren. Of dat ze net bij ons zo’n abonnement hebben afgesloten. Mijn antwoord hierop is steevast dat ik weet wie ze bedoelen, maar dat wij toch echt een andere partij zijn.

Online strategie

Om uit te leggen wat we wel doen, haak ik op een positief-kritische wijze in op de dienst waaraan gerefereerd werd. Wij voorzien onze klanten namelijk van een goede online strategie waarmee zij zélf leads kunnen binnenhalen. Met de juiste techniek (onze web development tak) en online marketing aanpak bouwen we aan een blijvende stroom van geïnteresseerde websitebezoekers en daaruitvolgende leads.

Sigaar uit eigen doos

De leads die je van de genoemde bureaus krijgt, zijn vaak een sigaar uit eigen doos. Je kunt ze namelijk meestal zelf kosteloos achterhalen via Google Analytics. Dat doe je door te gaan naar Doelgroep > Technologie > Netwerk. Kortom: je betaalt voor iets wat je eigenlijk al in handen hebt, maar nog niet inzichtelijk maakt.
Bovendien is maar de vraag of dit hele interessante leads zijn. Want zeg nu zelf: hoe vind jij het als je ongevraagd gebeld wordt nadat je een website hebt bezocht? Volgens mij is de irritatiegrens snel bereikt. Gebruik deze gegevens dus slim. Bepaal afhankelijk van de frequentie van het bezoek, bezoekduur of bijvoorbeeld het aantal bekeken pagina’s of het verstandig is om contact op te nemen met het betreffende bedrijf.

Andere aanpak

Als webleads staan we voor een andere aanpak. Wij geven eerlijke en op de realiteit gebaseerde verwachtingen. Wij zien jouw budget als budget van onszelf. Wij zijn geen snelle jongens, maar gaan voor een succesvolle samenwerking op de lange termijn. En we staan altijd klaar om ondernemers van een goed en eerlijk advies te voorzien als het gaat om online marketing of web development. Dus mocht je gewoon eens om een advies of een second opinion verlegen zitten? Ik ben te bereiken via ben@webleads.nl of 06-10915197. En in tegenstelling tot de titel van deze column zou willen afsluiten met het volgende gezegde: wat het eigen dorp u biedt, koop dat in den vreemde niet!

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van Webleads in Kootwijkerbroek, dat online marketing en webdevelopment verzorgt.

www.webleads.nl